GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bielsa dobio ulicu u Leedsu nakon ulaska u Premiership

Bielsa dobio ulicu u Leedsu nakon ulaska u Premiership
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2020 / 11:54
Autor: SEEbiz / Index.hr
LEEDS - Marcelo Bielsa, čovjek koji je kao menadžer vratio Leeds u Premier ligu nakon 16 godina, dobio je svoju ulicu u gradu poslije velikog uspjeha.

"Ovo je fantastičan trenutak za grad i presretni smo što se Leeds vratio u Premier ligu. Zbog brzine kojom je menadžer okrenuo stvari u klubu zaslužuje sve čestitke. Zato smo apsolutno presretni što možemo ovu ulicu preimenovati u Put Marcela Bielse", rekao je voditelj centra Leedsa David Maddison koji je proglasio preimenovanje ulice.

65-godišnji Argentinac preuzeo je Leeds prošle sezone, ali nije ušao u Premiership nakon ispadanja u dodatnim kvalifikacijama od Derby Countyja.

Sada je ostvario cilj sezonu kasnije osvajanjem Championshipa i pritom osigurao financijsku stabilnost klubu.

Samo od televizijskih prava svaka momčad iz Premiershipa garantirano zaradi 13,5 milijuna eura po utakmici za ukupno deset susreta odigranih pred TV kamerama. Osim toga, svaka ekipa dobije i bonus od 1,2 milijuna eura. Tu se ne računaju prihodi od prodaje ulaznica i raznih drugih aktivnosti.

Ukupna zarada prelazi 220 milijuna eura. S tim novcem treba se investirati u momčad da bi se status prvoligaša zadržao pa je tako primjerice Aston Villa nakon povratka u Premiership prošlog ljeta uložila gotovo 180 milijuna eura, no čini se da uzalud. Villa je dva kola prije kraja predzadnja.

Tagovi: Marcelo Bielsa, Leeds United
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE