GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bebek se ispričao Duplančiću i Hajduku, ali...

Bebek se ispričao Duplančiću i Hajduku, ali...
NJEGOVA STRANA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2021 / 14:09
Autor: SEEbiz / tportal
RIJEKA - Hrvatski nogometni sudac Ivan Bebek odlučio je na konferenciji za medije u Rijeci ispričati svoju stranu priče nakon što je u javnost izašla audio snimka na kojoj vrijeđa navijače Hajduka i splitskog novinara Blaža Duplančića.

Otkrio je i kako je došlo do te audio snimke.

Kao što je poznato, nakon što je snimka objavljena, ubrzo se oglasila i Disciplinska komisija HNS-a koja je odmah pokrenula postupak zbog Bebekove audio snimke. Također se oglasio predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je potvrdio kako će komisija odluku donijeti u roku od tjedan dana. Kakva kazna čeka Bebeka, ako se iskreno ispriča i objasni o čemu se radi, nije poznato.

Podsjetimo, na spornoj audio snimci Bebek je između ostalog rekao:

'A ako ćemo mi ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i navijački puk Hajdukov, pa da onda oni ne bi mijaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno suditi. To mi je degutantno. Pričao sam s pet splitskih novinara i oni kažu da ni njima to nije dovoljno za kazneni udarac. Naravno, oni nemaju muda to napisati. Blaž Duplančić je uvijek bio takav i on će umrijeti takav. To je jedno obično smeće. Tko god je malo duže u nogometu, već je navikao na iste scenarije iz kuhinje dole. Nemam se snage više ni živcirati, da ti budem iskren', navodno je kazao Bebek, a netko od prisutnih sve je snimio.

Stoga je mnoge zanimalo što će Ivan Bebek sve reći na konferenciji za medije.

'Čuo sam proteklih nekoliko dana puno tumačenja i komentara, ovdje sam da bih iznio svoju stranu priče. Ispričavam se Blažu Duplančiću zbog rječnika koji sam izgovorio u privatnom razgovoru s čovjekom koji nije vezan za nogomet. Žao mi je što sam si dopustio da koristim rječnik koji se ne koristi u javnom prostoru. Moram se ispričati službenom Hajduku i svim simpatizerima Hajduka.Ne prihvaćam da sam uvrijedio navijače Hajduka, to ne bih nikada napravio', kazao je u uvodu Bebek.

Ispričao je i ono što mu puno znači:

'Jedan primjer… Livaja kada je izlazio s terena pružio mi je ruku i nakon utakmice je to isto napravio, bez nekih tenzija i iskreno. Igrač kojeg sudac ne poštuje takve stvari ne radi.'

Teškog glasa je rekao:

'Htio bih se ispričati svojoj obitelji koja prolazi torturu nakon ovog što se dogodilo, ali i sudačkoj obitelji i svima koji čine nadljudske napore da hrvatska reprezentacija bude dobrodošla u svakom kutku.'

Naglasio je kako je audio snimka koja se spominje njegova privatna poruka koju je poslao prijatelju na whats app.

'Ta glasnova poruka je poslana prijatelju, poznaniku s kojim komuniciram duže vrijeme. Neovlašteno je distribuirana bez mog znanja i odobrenja. Nije bila namijenjena vrijeđanju... Nastala je nakon utakmice u kojoj je dio stadiona skandirao Ubij Bebeka. Kriv sam što sam dozvolio da me emocije preplave', priznao je Bebek dodavši:

'Podigao sam kazneni progon protiv osobe koja je distribuirala snimku. Znate, nije to lako izdržati. Pogriješio sam, ali ovo nije bilo namijenjeno javnom prostoru.'

Dotakao se i detalja oko snimke, ali nije rekao ime prijatelja kojem je poslao tu audio poruku:

'Stvarno ne znam tko je pustio snimku. Osoba kojoj sam je poslao nema moje dopuštenje da je distribuira. Ne znam je li to ta osoba napravila. Ja mu vjerujem da je nije poslao...', dodao je Bebek.

Objasnio je Bebek i što je mislio pod riječi "mijaukanje" u kontekstu Hajduka:

'To se shvatilo kao strašna uvreda, ali to je kolokvijalni izrazi koji često koristim u razgovoru s pomoćnicima i ukućanima. To je oznaka za prigovaranje, traženje razloga poraza u odluci suca. Bez obzira na njenu ispravnost, o tome odlučuju kvalificirane osobe i navijači. Mislim da to nije bilo uvredljivo, ali ako se netko uvrijedio, ja mu se ispričavam.'

Na pitanje očekuje li kaznu iskreno je rekao:

'Nisam ovdje došao pričati o disciplinskom postupku HNS-a i kazni, već se svima otvoriti da pokušate shvatiti nastanak ove poruke. Postoje članci i pravilnici koji će odlučiti koja će kazna biti i hoće li je biti.'

Još je dodao:

'Moram reći da mi je ovo najteži trenutak u karijeri.. Ovo mi je zaista najteže razdoblje u životu, a nije se dogodilo na nogometnom terenu. Ja svoj posao radim maksimalno pošteno. ovo zadire u sferu da me se prikaže onakvim kakav nisam. Recite mi kako da se obranim od teze da je riječ mijaukanje toliko grozna da sam ja uvrijedio... A ponavljam da se nisam referirao na službeni Hajduk i simpatizere.

Pokušao je objasniti zašto je tako ružno govorio o novinaru Duplančiću:

'Mislim da kredibilitet ne mogu izgubiti. Ova epizoda, pokušao sam objasniti kontekst kako je do toga došlo...Osoba s kojom sam komunicirao mi je poslala screenshot teksta gospodina Duplančića u kojem je on naveo da je Hajduk za Livaju i Kalinića bio bolji od Lokomotive i Bebeka. U svjetlu svega to sam shvatio kao dolijevanju ulja na vatru. A to nije prvi put da se ide na tako omalovažavajući način. Mislim da to nije pošteno.'

Na pitanje hoće li ga biti strah dolaziti u Split rekao je:

'Osjećam već neko vrijeme nelagodu dolazeći u Split, žao mi je zbog toga.'

Tagovi: Ivan Bebek, Blaž Duplančić, Marko Livaja, Hajduk
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE