GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bayern deveti uzastopni put prvak Njemačke, hat-trick Brekala

Bayern deveti uzastopni put prvak Njemačke, hat-trick Brekala
BUNDESLIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.05.2021 / 18:17
Autor: SEEbiz
BERLIN - Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo postigao je sva tri pogotka za Wolfsburg u domaćoj pobjedi 3-0 nad Unionom iz Berlina u dvoboju 32. kola njemačkog nogometnog prvenstva, a pobjedom Borussije Dortmund 3-2 protiv RB Leipziga, Bayern je potvrdio obranu naslova prvaka i prije nego što je izašao na teren.

Brekalo je svoj put do hat-tricka počeo u 12. minuti, kad je na povratnu loptu pogodio gornji lijevi kut vrata Uniona preciznim i snažnim udarcem s dvadesetak metara. U 63. minuti je hrvatski reprezentativac do pogotka stigao uz pomoć obrambenog igrača gostujućeg sastava koji je pokušao blokirati njegov udarac s ruba kaznenog prostora, ali se lopta čudno odbila i u visokom luku preletjela gostujućeg vratara.

Posljednji pogodak Brekalo je postigao u 90. minuti, ponovno na povratnu loptu. Njegov prvi udarac s desetak metara vratar Luthe je obranio, ali se lopta ponovno odbila do hrvatskog nogometaša. Luthe je bio na lopti i kod drugog udarca, ali mu je lopta prošla ispod ruke i završila u mreži.

Već u sljedećoj minuti je trener Wolfsburga Glasner povukao Brekala iz igre, kako bi dobio zaslužene čestitke za svoj pothvat kojim je svoju momčad potpuno približio plasmanu u Ligu prvaka. Wolfsburg je treći sa 60 bodova, dva više od Borussije Dortmund i četiri više od Eintrachta, ali momčad iz Frankfurta ima utakmicu manje.

Do kraja prvenstva, Wolfsburg će u sljedećem tjednu prvo gostovati kod RB Leipziga, a u zadnjem kolu ugostiti Mainz.

Petar Musa je bio u početnoj postavi Uniona, a igrao je do 68. minute.

Borussia je na svom Signal Iduna Parku svladala RB Leipzig s 3-2 za petu pobjedu u nizu, kojom je momčad iz Dortmunda učinila Bayern novim prvakom i prije nego što će Bavarci u subotu istrčati na teren, ali ono što je za njih važnije, "žuto-crni" su povećali izglede za plasman u Ligu prvaka.

Reuss (7) i Sancho (51) su domaćoj momčadi donijeli dva gola prednosti, koju je momčad iz Leipziga poništila golovima Kostermanna (63) i Danija Olma (77). No, Sancho je svojim drugom pogotkom u 87. minuti postavio konačnih 3-2.

Preokretom je do pobjede na svom terenu došao Hoffenheim koji je ugostio budućeg drugoligaša Schalke. Gosti su nakon prvog poluvremena vodili 2-0 golovima Utha (12) i Mustafija (42), a onda je proradio Andrej Kramarić.

Hrvatski reprezentativac je u 47. minuti postigao svoj 17. pogodak u Bundesligi ove sezone sjajno izvedenim slobodnim udarcem s 23 metra, da bi kod sljedeća dva gola svoje momčadi bio u ulozi asistenta. U 52. minuti se među strijelce upisao nigerijski branič Akpoguma, nakon Kramarićevog ubačaja iz kuta, a u 60. minuti je glavom pogodio i Baumgartner, kad je hrvatski reprezentativac ubacio loptu iz slobodnog udarca s 30-ak metara. Konačnih 4-2 postigao je Bebou u 64. minuti.

Tagovi: Bayern, Josip Brekalo, Andrej Kramarić, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE