GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona u krizi, žele hitno prodati Coutinha

Barcelona u krizi, žele hitno prodati Coutinha
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.12.2020 / 20:46
Autor: SEEbiz / Klix.ba
BARCELONA - Ekipa Barcelone u zimskom prijelaznom roku pokušat će prodati brazilskog igrača Philippea Coutinha te na taj način izbjeći plaćanje dodatnih 20 milijuna eura Liverpoolu, što će biti dužni ukoliko Brazilac upiše 100. nastup za katalonski klub.

Španjolski AS danas je podsjetio na ovu klauzulu po kojoj će Liverpool dobiti velikih 20 milijuna eura ukoliko brazilski veznjak upiše 100 nastupa za Barcelonu, a kako se klub nalazi u velikoj finansijskoj krizi, jasno je da će se već u siječnju pokušati riješiti njegovih usluga.

Barcelona je već platila 145 milijuna eura za Coutinha, računajući glavni dio transfera i bonuse od 2018. godine, a klauzula od 20 milijuna eura za 100 upisanih nastupa posljednja je stavka koja se treba ispuniti da bi transfer na kraju prešao vrijednost od 160 milijuna eura, koliko je na početku navedeno kao ukupni trošak.

Coutinho nije ispunio očekivanje čelnika Barcelone, kao ni navijača od kada je iz Liverpoola stigao u ovaj klub, a on je do sada upisao ukupno 88 utakmica i može odigrati još 11, prije nego što se aktivira i posljednja klauzula.

Barcelona će u siječanjskom prijelaznom roku pokušati dovesti Memphisa Depaya u svoje redove i ranije su španjolski mediji pisali da je ovaj posao faktički završen, a oni će, najbolji primjer, za njegove usluge platiti između 20 i 25 milijuna eura, što dovoljno govori koliko bi im trošak s Coutinhom teško pao.

Najteži posao će svakako biti pronaći klub koji će kupiti Coutinha, a ranije su mediji u Španjolskoj i Engleskoj pisali da je ovaj brazilski igrač najbliži povratku na Otok gdje nekoliko klubova bez ikakvih problema može ispuniti sve njegove financijske zahtjeve.

Coutinho je u međuvremenu igrao i za njemački Bayern s kojim je osvojio Ligu prvaka, no ni oni na kraju nisu željeli otkupiti njegov ugovor. Također, igrao je i za Inter iz kojeg je prešao u Liverpool.

Tagovi: Barcelona, Philippe Coutinho, Bayern, Liverpool
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE