GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona razbila Athletic i osvojila Kup kralja

Barcelona razbila Athletic i osvojila Kup kralja
KUP KRALJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 23:29
Autor: SEEbiz / Klix.ba
SEVILLA - Ekipa Barcelone razbila je Athletic Bilbao u finalu španjolskog Kupa kralja rezultatom 4:0 i tako 31. put u povijesti osvojila ovaj trofej.

Barcelona je puno bolje otvorila susret i već u petoj minuti imali su veliku šansu da dođu u vodstvo, ali udarac De Jonga je zaustavila stativa. Uzvratio je Athletic u 12. minuti, no Martinez je šutirao malo pored lijeve stative.

Katalonski tim je kontrolirao igru u prvom poluvremenu i bio puno bolji tim, no terensku inicijativu nisu uspjeli pretvoriti u gol pa se na pauzu otišlo bez pogodaka.

U prvom poluvremenu Barcelona je imala sedam pokušaja prema golu Athletica, jedan je išao u okvir gola, dok je tim iz Bilbaoa imao samo jedan pomenuti pokušaj. Posjed lopte u prvih 45 minuta bio je nevjerovatnih 84 posto na strani Barcelone.

Veliku šansu za Barcelonu propustio je Griezmann u 48. minuti nakon sjajne akcije i asistencije Desta, a novu priliku propustio je Pedri u 52. minuti.

Sjajna i razigrana Barcelona tu nije stala pa je pitanje pobjednika riješila od 60. do 63. minute. Prvo je Griezmann pogodio za 1:0 nakon asistencije De Jonga, a onda je i sam De Jong u 63. minuti pogodio nakon asistencije Albe.

U 68. minuti Messi postiže fantastičan pogodak nakon solo akcije, a četiri minute nakon toga postiže i drugi gol i asistenciju Jordija Albe pretvara u pogodak za potpuni raspad Athletica i ovjeru pobjede svog tima.

Za Barcelonu je ovo 31. trofej španjolskog Kupa kralja, a posljednji su osvojili u sezoni 2017./2018. Što se tiče Athletic Bilbaa, oni ostaju na 23 osvojena Kupa kralja.

Tagovi: Barcelona, Lionel Messi, Athletic Bilbao, Antoine Griezmann, Ronald Koeman
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE