GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona prodaje pravo na preimenovanje Camp Noua

Barcelona prodaje pravo na preimenovanje Camp Noua
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 15:36
Autor: SEEbiz / H

BARCELONA - Španjolski nogometni prvak Barcelona namjerava promijeniti ime svog stadiona Camp Nou imenom nekog sponzora koji bi u zamjenu uplatio novac, priopćio je katalonski klub u utorak.



Barcelona tvrdi da se na to odlučila kako bi prikupila novac potreban za „istraživačke projekte i borbu protiv koronavirusa u svijetu“ ali i kako bi financirala druge svoje potrebe poput obnove stadiona.

"Prepustit ćemo ime stadiona za iduću sezonu svojoj fondaciji koja će tražiti sponzora. U idućih nekoliko tjedana počet će postupak traženja sponzora koji bi bio zainteresiran dobiti pravo na ime stadiona", navedeno je u priopćenju.

To će biti prvi put od osnutka 1899. godine da nekoj kompaniji daje pravo da stadion nazove svojim imenom. Barcelona, vodeća momčad španjolskog prvenstva, nije izvijestila koliko novca traži.

"Sada će naša fondacija staviti ime stadiona na tržište. Dobivenim novcem stvorit ćemo fond koji će biti podijeljen na ovaj način: dio će biti namijenjen projektu vezanom za koronavirus kojim će upravljati sponzori, a ostatak će ići u projekte koji se paralelno razvijaju", priopćio je klub.

Barcelona je bio prvi klub Primere koji je, zbog aktualne gospodarske krize izazvane koronavirusom, smanjio plaće svojim nogometašima, košarkašima i rukometašima. Od kada je 14. ožujka proglašeno izvanredno stanje Barcelona im je smanjila plaće za 70 posto do okončanja izvanrednog stanja. Zasada je nepoznato kada će se prvenstvo nastaviti. Igrači već pet tjedana vježbaju individualno u svojim kućama, a klub ne dobiva prihode od ulaznica, televizijskih prava i suvenira.

Klupski predsjednik Josep Maria Bartomeu odlučio je maknuti s funkcija članove uprave koji se nisu slagali s njegovim odlukama nakon čega je njih šestero podnijelo zajediničku ostavku čime je uprava ostala na 13 od 19 članova.

Tagovi: Barcelona, Camp Nou
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE