GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona priprema veliku čistku

Barcelona priprema veliku čistku
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2021 / 14:53
Autor: SEEbiz / Index.hr
BARCELONA - Katalonski Sport u velikom tekstu piše o povijesnoj čistki u Barceloni. Predsjednik povratnik Joan Laporta je u sklopu nužne rekonstrukcije momčadi te još bitnijeg, financijskog spašavanja kluba rezanjem sumanuto visokih plaća nogometaša, krenuo u ono što se nijedan njegov prethodnik nije usudio napraviti.

Puno je lakše navesti igrače Barcelone koji za mjesec dana neće biti na prodaju jer samo njih osam su, kako piše Sport, nedodirljivi. Ter Stegen, Mingueza, Araujo, Pedri, De Jong, Ansu, Ilaix i naravno, Messi, koji još nije potpisao novi ugovor, dok mu aktualni vrijedi još samo 40 dana.

Laporta je početkom tjedna na tradicionalnoj fešti katalonskog sporta bio jasan: "Krug je završen i odmah krećemo u proces obnove Barcelone." Prema pisanju spomenutog izvora, ona počinje dugom transfer-listom. Na prodaju je odmah čak deset igrača: Neto, Umtiti, Junior, Pjanić, Riqui Puig, Coutinho, Matheus, Griezmann, Braithwaite i Dembele.

Barcelona je posljednjih godina za njihove odštete platila više od 500 milijuna eura. Sport ističe da s posljednjim od navedenih Barcelona želi produljiti ugovor koji vrijedi do ljeta 2022. Međutim, ako Dembele to ne napravi u idućih mjesec dana, on će također biti na prodaju.

Na transfer-listi su i Coutinho te Griezmann, što bi značilo da Barcelona tjera tri najskuplja pojačanja u klupskoj povijesti. Iako, što se tiče Griezmanna, Sport napominje da bi u slučaju Messijevog odlaska klub zadržao Francuza, ali samo pod uvjetom da ostane bez najboljeg igrača i strijelca.

Katalonski dnevnik ističe da je mnogima iznenađenje što je među onima koji odlaze i hvaljeni mladi veznjak Riqui Puig. To je zato što je procjena stručnog stožera da se idućih sezona ne može probiti u prvu momčad pored De Jonga i Pedrija, pa bi ga Barcelona dala na dulju posudbu tamo gdje bi igranjem stjecao iskustvo i nastavio razvoj.

Laportine sječe nisu pošteđene ni legende Barcelone, piše Sport.

"Pique, Jordi Alba, Busquets i Sergi Roberto, četvorica igrača stasala u Barceloni, od kojih su trojica kapetani. Klub ih maksimalno poštuje i oni će zauvijek biti legende, ali Laporta kaže da je vrijeme za ukrstiti rogove čak i sa svetim kravama. Njima će biti ponuđen ostanak, ali uz značajno smanjenje plaća. Ako to odbiju, oni također idu na transfer-listu", navodi se u tekstu uz napomenu da je Laporta ovo odlučio nakon što je velika četvorka posljednjih sezona igrala loše u Ligi prvaka.

Konačno, postoji i grupica igrača s kojima Barcelona još uvijek ne zna što bi. Sergino Dest je bio prvotimac na boku kod Koemana, ali mogući dolazak novog trenera te Emersona u momčad to bi promijenio. Trincao bi dobio više prilika ako Dembele ode, dok na Lengleta klub računa, ali će razmotriti ponudu za njega.

Tagovi: Barcelona, Joan Laporta, Lionel Messi, Philippe Coutinho, Antoine Griezmann, Julian Braithwaite, Ousmanei Dembele
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE