GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barcelona kreće po Olma

Barcelona kreće po Olma
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2021 / 13:29
Autor: SEEbiz / Index.hr
BARCELONA - Dani Olmo bio je jedan od najboljih nogometaša španjolske reprezentacije na Europskom prvenstvu i španjolski velikani kreću u borbu za njegov potpis.

Španjolski mediji javljaju da bi Olma u svojim momčadima voljeli vidjeti i Barcelona i Real i Atletico, ali da je Barcelona favorit. Katalonski Sport piše da Olmo mora biti prioritet Barceloni u ovom prijelaznom roku i da ako će katalonski klub napraviti jedan veliki transfer ovog ljeta, to mora biti povratak Olma kući. Podsjetimo, Olmo je kao kadet napustio Barcelonu i otišao u Dinamo, koji ga je prošle godine prodao u Leipzig.

Dinamo je za španjolskog reprezentativca dobio 18.5 milijuna eura. Još je hrvatski prvak dobio dva milijuna eura za Olmove nastupe u Leipzigu te četiri milijuna eura za dva Leipzigova plasmana u Ligu prvaka s Olmom u momčadi. Time je Olmo već postao najskuplji nogometaš u povijesti Dinama nadmašivši transfer Marka Pjace u Juventus (23 milijuna eura).

Tu nije kraj Dinamovoj zaradi, hrvatski prvak nada se i da će Olmo ovog ljeta promijeniti klub jer ima 20 posto od Leipzigovog profita na španjolskom reprezentativcu. Nagađa se da bi Olmo mogao Leipzig napustiti za 50 milijuna eura, a to znači da će Dinamu pripasti 20 posto od 31.5 milijuna eura. Tako bi Dinamo dobio još 6.3 milijuna eura pa bi Olmo ukupno klubu s Maksimira donio malo više od 30 milijuna eura.

Problem je što Barcelona u ovom trenutku nema novac kojim bi dovela Olma pa mora prvo prodati neku od zvijezda poput Antoinea Griezmanna, Ousmanea Dembelea ili Philippea Coutinha.

"Nitko na svijetu Olmu ne može ponuditi povratak kući i igranje s njemu omiljenim Pedrijem i Ericom Garcijom. Znamo da Barcelona nema novca, ali ako je spremna za lude stvari, neka ta stvar bude dovođenje Olma. Puno je to bolji izbor nego dovođenje razvikanog Halanda ili propala ideja o dovođenju Wijnalduma. Barcelona mora pokušati dovesti Olma", piše Sport.

Talijanski Corriere dello Sport navodi da uz španjolske velikane i Bayern prati situaciju s Olmom. Dinamu je svejedno u kojem će Olmo klubu završiti, samo da odšteta bude što veća...

Tagovi: Dani Olmo, Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE