GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bankrotirao kineski klub koji je angažirao Cannavara, Pata i Witsela

Bankrotirao kineski klub koji je angažirao Cannavara, Pata i Witsela
AGONIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 15:04
Autor: SEEbiz / H
TIANJIN - Kineski nogometni klub Tianjin Tianhai, kojeg je nekada vodio Fabio Cannavaro, a u njemu igrao Brazilac Alexandre Pato, zbog velikih financijskih problema proglasio je bankrot i odustao od Super lige.

"S obzirom na neodrživu financijsku situaciju, klub više nije u mogućnosti održavati normalno poslovanje", poručili su iz kluba.

"Nakon razdoblja promišljenog razmišljanja, klub nema drugog izbora osim da službeno objavi kako se Tianjin Tianhai raspušta."

Klub je osnovan 2006. godine pod imenom Hohhot Binhai. Najveći uspjeh ostvario je 2017. osvojivši treće mjesto u prvenstvu i prvi se put kvalificirao za azijsku Ligu prvaka. Momčad je vodio talijanski stručnjak Fabio Cannavaro, a glavne zvijezde bili su Brazilac Alexandre Pato i Belgijanac Axel Witsel.

Slom kluba započeo je 2019. godine kada je vlasnik Shu Yuhui završio u zatvoru zbog financijskih malverzacija. Shu je u siječnju ove godine osuđen na devet godina zatvora i kažnjen je sa 7 milijuna dolara.

Među trenerima koji su u prošlosti vodili Tianjin su i hrvatski stručnjaci Dražen Besek i Goran Tomić. Besek je za kormilom bio od 2014. do 2015. a upravo ga je Tomić naslijedio, ali niti on se nije dugo zadržao. Premda je spasio momčad od ispadanja uprava je umjesto njega imenovala Brazilca Vanderlei Luxemburga.

Tianjin će u novoj sezoni zamijeniti FC Shenzhen, koji je prošle sezone ispao, ali je vraćen u viši rang.

Nova sezona trebala je započeti 22. veljače, ali je odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Kineski nogometni savez razmatra nekoliko planova za početak sezone, čekajući odobrenje kineskog ministarstva sporta za nastavak profesionalnog sporta.

Tagovi: Tianjin Tianhai, Fabio Cannavaro, Alexandre Pato, Axel Witsel, Goran Tomić, Dražen Besek
PROČITAJ I OVO
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE