GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bale pronašao novi klub

Bale pronašao novi klub
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2022 / 13:06
Autor: SEEbiz / index.hr
LONDON - Gareth Bale je tri tjedna prije 33. rođendana objavio da ima novi klub. Na društvenim mrežama objavio je video kako pognute glave nosi kapu i dres nove momčadi.

Zatim pokaže lice, nasmije se i gestikulirajući pokaže srce, što je uradio i kada je prije devet godina došao u Real kao najskuplji nogometaš u povijesti. Sada je objavu završio rečenicom: "Vidimo se uskoro, Los Angeles."

Zato što je njegov novi klub Los Angeles FC, trenutno vodeća momčad Zapadne konferencije MLS-a i najbolja općenito u američko-kanadskoj ligi. Bale je s klubom koji je osnovan prije samo osam godina, a u prvoj ligi je tek od 2018. potpisao jednogodišnji ugovor, a eventualno produljenje ovisit će o broju utakmica koje odigra u prvoj sezoni.

Bale, koji je 2013. prelaskom u Real postao prvi nogometaš za kojeg je plaćena odšteta od 100 milijuna eura te koji je u nedavno završenoj sezoni imao plaću od 32 milijuna eura (i odigrao samo 290 minuta), u novom klubu imat će godišnju gažu od samo milijun dolara.

Velšaninov odlazak iz Reala po završetku ugovora bio je izvjestan već dulje vremena. Povezivalo ga se s Getafeom i Cardiffom, ali on je odabrao klub u kojem karijeru završava i Giorgio Chiellini. Bale je izjavio da odlazi u Ameriku kako bi se nakon neigranja u Realu prošle sezone vratio u kondiciju i natjecateljski ritam pred SP u studenom, na kojem vodi Wales.

Bale je u Real došao 2013. uz ogromnu cijenu i očekivanja. U prvoj sezoni ih je ispunio. Kao dio trojca BBC (Bale, Benzema, Cristiano) zabio je ključne golove u finalima Kupa kralja protiv Barcelone i Lige prvaka protiv Atletica. Iduće sezone zabio je u finalu klupskog SP-a.

Zatim je krenuo pad njegovih igara, uz spektakularni bljesak u finalu LP-a 2018. s dva gola Liverpoolu, od kojih je jedan zabio škaricama. Pretprošlu sezonu proveo je na posudbi u Tottenhamu, a prošle se vratio u Real uz spomenutu mizernu minutažu.

Bale je za Real odigrao 258 utakmica, postigao 106 i namjestio 67 golova. Usprkos dugim razdobljima kriza, neigranja i nezainteresiranosti, Real ga je zbog spektakularnih golova u najvećim utakmicama službeno uvrstio u legende kluba.

Tagovi: Gareth Bale, Los Angeles FC, Real Madrid
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE