GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Baković: Mediteransko zlato je dokaz da smo na pravom putu

Baković: Mediteransko zlato je dokaz da smo na pravom putu
ZLATNI ODBOJKAŠI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2022 / 17:53
Autor: SEEbiz / H
ORAN - „Ni jednog trenutka nije bilo panike, igrali smo mirno, kontrolirano, kako smo se i dogovorili prije utakmice. Odlična smo klapa i sve je na pravi način funkcioniralo i na terenu“, rekao je hrvatski odbojkaški reprezentativac Petar Višić nakon zlata na Mediteranskim igrama.

Podsjetimo kako je Hrvatska u finalu svladala Španjolsku s 3-0 (25-22, 30-28, 25-20).

„Uživam s ovom momčadi, mladi su, ali se razlika u godina ne osjeti, oni prihvaćaju mene, ja njih i super se slažemo. Zasluge za ovo najviše ide izborniku Enardu, napravio je super atmosferu u momčadi u kojoj nema zvijezda, nitko nije zaštićen i svatko je cijenjen na isti način, bez ikakvih popusta, bez obzira imao 19. ili 31. godinu. To mi jako sviđa, a vjerujte da znam o čemu pričam, jer sam od svoje 17. godine u reprezentaciji. Izbornik nas uvažava i shvaća, zna da ovo nije klub već reprezentacija i funkcioniramo na sjajan način“, komentirao je srednji bloker Ivan Mihalj nakon velikog uspjeha.

Hrvatska je svoju prvu mušku odbojkašku medalju na Mediteranskim igrama osvojila već davne 1997. godine u Bariju, kada su naši reprezentativci u borbi za broncu svladali Italiju, odbojkašku zemlju od koje svi suparnici drhte.

Kako se povijest uvijek nekako ciklički ponavlja, Talijane su sada 2022. na MI u alžirskom Oranu Hrvati pobijedili u polufinalu, u neizvjesna četiri seta.

„Svaka čast momcima i stručnom stožeru, jako smo ponosni na njih. Vjerovali smo u njih, a oni su nam to sve vratili na pravi način. Ovo je samo plod naše politike otprije pet godina, kada smo si zacrtali u cilj da vratimo našu odbojku u europski vrh. Strpljivim i predanim radom napredujemo iz dana u dan, krenuli smo sa stranim izbornicima i to, vidimo, daje ploda. Sjajna se kemija stvorila oko muške reprezentacije i jako sam ponosan zbog toga, pogotovo jer su posljednjih godina nekako bili u sjeni ženske reprezentacije koja je bile više u žiži interesa javnosti. Činjenica je da imamo obje potentne reprezentacije i da naša ulaganja u njih, pogotovo priča o 100 dana priprema i te kako ima podloge. Ovo mediteransko zlato dokaz je da smo da pravom putu i na njemu ćemo i dalje ustrajati. No, sada je vrijeme za slavlje, za igrače, jer oni su iznijeli najveći teret, mi smo tu samo da im omogućimo nesmetan rad“, rekao je neizmjerno sretni predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

Tagovi: hrvatska odbojkaška reprezentacija, Petar Višić, ante Baković
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE