GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bajević otišao kao najneuspješniji izbornik BiH u povijesti

Bajević otišao kao najneuspješniji izbornik BiH u povijesti
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 09:05
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Nakon 0-2 poraza od Italije u Sarajevu u posljednjem kolu Lige nacija, Dušan Bajević i službeno je odstupio s dužnosti izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i to kao najneuspješniji stručnjak na toj poziciji.

Bajević je dužnost izbornika susjedne države preuzeo nakon odlaska hrvatskog stručnjaka Roberta Prosinečkog krajem prošle godine te u osam dvoboja koliko je proveo na klupi "zmajeva" nije ostvario niti jednu pobjedu. BiH je ispala iz elitne skupine Lige nacija u kojoj je ove jeseni ostvarila dva remija i četiri poraza, no najveći podbačaj bilo je ispadanje od Sjeverne Irske u polufinalu dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO prošloga mjeseca u Zenici. Nakon 120 minuta bilo je 1-1, no boljim izbođenjem 11-eraca dalje je prošla Sjeverna Irska. Usto, BiH je prije tjedan dana izgubila i prijateljski susret protiv Irana sa 0-2.

Reprezentacija BiH tako će kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a koje će početi u ožujku sljedeće godine, započeti s novim izbornikom, ali i novim predsjednikom Nogometnog saveza, jer sadašnjem čelniku krovne kuće nogometa u BiH Elvedinu Begiću ističe mandat.
Iako je najlošiji izbornik bosanskohercegovačke reprezentacije u povijesti, Dušan Bajević je smogao snage poručiti kako je ponosan što je sa klupe predvodio "zmajeve" i zatražio da se nitko drugi ne proglašava krivcem osim njega.

"Nije me stid, ponosan sam što sam bio na čelu reprezentacije. Pokušali smo, nismo uspjeli. Nikoga ne trebate optuživati osim mene, ja sam taj koji je krivac", izjavio je popularni "Princ sa Neretve" i još jednom potvrdio svoje gospodstvo, koje ga je krasilo i kao igrača i kao trenera.

Bajević je odbacio špekulacije prema kojima se uoči utakmice protiv Italije fizički obračunao s direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem naglasivši kako su samo popričali. Na koncu je pozvao na promjene, ali i upozorio na tešku situaciju vezanu uz pandemiju koronavirusa.

"Treba nam novi izbornik, mijenja se i predsjednik, trebaju se ciljevi postaviti. Ako nemaš ciljeve, nemaš ništa. Otvorili smo vrata nekim igračima, ali ako se nastavi ovo s koronom, ovo je sve badava", rekao je Bajević.

Tagovi: Dušan Bajević, reprezentacija BiH, Zvjezdan Misimović
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE