GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bach: Neće biti obveze cijepljenja za natjecatelje na OI u Tokiju

Bach: Neće biti obveze cijepljenja za natjecatelje na OI u Tokiju
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2020 / 12:59
Autor: SEEbiz / H
TOKYO - Cijepljenje protiv novog koronavirusa neće biti obvezno za sportašice i sportaše koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavio je u utorak predjsednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach za vrijeme boravka u japanskom glavnom gradu.

"Išli bismo predaleko, kad bismo to tražili", ocijenio je Bach koji je u posjet Japanu došao kako bi osnažio vjeru stanovništva i sponzora OI u Tokiju u to da se najveći sportski događaj može održati u srpnju sljedeće godine uz nazočnost gledatelja na tribinama, bez obzira na sadašnji porast broja zaraženih.

Vođa olimpijskog pokreta je za posjeta budućem olimpijskom selu ponovio odlučnost MOO-a u održavanju sigurnih Igara te naglasio da će organizacijski odbor poduzeti "sve preventivne mjere tako da se sportaši mogu opustiti i osjećati sigurnima".

MOO će poticati sportaše da se cijepe protiv novog koronavirusa, smatrajući da bi to bio znak poštovanja prema domaćinima i ostalim natjecateljima, ali Bach je naglasio da to neće biti njihova obveza ni uvjet za sudjelovanje na OI u Tokiju.

"Previše je toga što pritom morate uzeti u obzir. To je prije svega stvar osobnog zdravlja. U pitanju je zdravlje pojedinca. Postoji i problem dostupnosti cjepiva", izjavo je predsjednik MOO-a.

Iz organizacijskog odbora Tokio 2020. su poručili da planiraju brojne mjere u borbi protiv virusa kojima će biti omogućeno održavanje Igara bez obzira na dostupnost cjepiva.

Australski ministar zdravstva Greg Hunt u utorak je izjavio da su mu iz vodstva MOO-a dali jamstva "o poduzetim koracima u osiguravanju cjepiva za sve sportaše i izaslanike koji će dolaziti iz svih krajeva svijeta".

"Stoga očekujem da će cjepivo biti dostupno sportašima i delegacijama svih nacija te da će ono biti spremno mnogo vremena prije početka Igara", rekao je Hunt.

Novi termin Olimpijskih igara koje su u Tokiju trebale biti održane ove godine je od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021., a Paraolimpijske igre su na rasporedu od 24. kolovoza do 5. rujna.
uzeti dodatnu pomoć iz programa kriznog financiranja kompanija u koronakrizi kako bi lakše vraćali dugove i ublažili pritisak na bilancu.

Kako bi preživjela pandemiju, kompanija je pribavila više od milijarde funti prodajom i naknadnim zakupom zrakoplova, uzela 600 milijuna funti vladinog kredita, ukinula 4.500 radnih mjesta i osigurala 419 milijuna funti od dioničara i najavila nove slične mjere.

Tagovi: Thomas Bach, Olimpijske igre u Tokiju, Međunarodni olimpijski odbor
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE