GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Serena Williams preko Halep do polufinala

Australian Open: Serena Williams preko Halep do polufinala
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2021 / 11:54
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Legendarna američka tenisačica, 39-godišnja Serena Williams plasirala se u polufinale Australian Opena, ona je u četvrtfinalu svladala drugu nositeljicu Rumunjku Simonu Halep sa 6-3, 6-3.

Bio je ovo 12. međusobni susret Williams i Halep i 10. pobjeda Amerikanke, no u jedinom finalu na nekom "grand slam" turniru, u finalu Wimbledona 2019., slavila je Rumunjka.

Williams za osvajanje 24. "grand slam" naslova u pojedinačnoj konkurenciji, čime bi se poravnala na prvom mjestu s Australkom Margaret Court, nedostaju još dvije pobjede, a prva suparnica na tom putu bit će joj treća nositeljica i osvajačica ovog turnira otprije dvije godine Japanka Naomi Osaka koja je u četvrtfinalu sa 6-2, 6-2 nadigrala Tajvanku Su-Wei-Hsieh.

Williams i Osaka dosada su igrale dva puta, omjer je 2-1 u korist Amerikanke, ali je u najvažnijem dvoboju, finalu US Opena 2018. uspješnija bila Japanka.

Williams je posljednji od svoja 23 "grand slam" naslova osvojila upravo u Melbourneu, ali još 2017. godine. Nakon toga je četiri puta gubila u finalima, 2018. u Wimbledonu od Njemice Angelique Kerber te na US Openu od Osake, a 2019. u Wimbledonu od Halep te na US Openu od Kanađanke Biance Andreescu.

U konkurenciji tenisača prvi polufinalist senzacionalno je postao 27-godišnji Rus Aslan Karacev, trenutačno 114. igrač svijeta koji je nastup u glavnom turniru izborio kroz kvalifikacije. On je u četvrtfinalu nadigrao 18. nositelja Bugarina Grigora Dimitrova sa 2-6, 6-4, 6-1, 6-2. Karacev u Melbourneu po prvi put u karijeri igra u glavnom ždrijebu nekog "grand slam" turnira, a prije Melbournea je u karijeri ostvario samo tri pobjede uz 10 poraza na ATP Touru. Sada je povezao pet pobjeda u nizu i postao tek peti kvalifikant koji je stigao do polufinala na "grand slamu" u Open eri.

Karacev će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog igrača svijeta i branitelja naslova Srbina Novaka Đokovića te Nijemca Alexandera Zvereva.

Tagovi: Australian Open, Serena Williams, Simona Halep
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE