GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Novak Đoković po osmi put u finalu

Australian Open: Novak Đoković po osmi put u finalu
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.01.2020 / 13:58
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Novak Đoković je po osmi put u karijeri izborio nastup u finalu Australian Opena, nakon što je u četvrtak u Rod Laver Areni u Melbourne Parku svladao Rogera Federera sa 7-6 (1), 6-4, 6-3 za dva sata i 18 minuta.

Sedmerostruki pobjednik prvog Grand Slam turnira u sezoni će se u nedjelju (9.30 sati) za svoj osmi naslov boriti protiv pobjednika polufinalnog dvoboja Austrijanca Dominica Thiema i Nijemca Alexandera Zvereva, koji je na rasporedu u petak (9.30 sati).

Đokoviću je do 27. pobjede u 50 međusobnih obračuna s Federerom stigao preokretom u prvom setu, u kojem je 38-godišnji Švicarac vodio sa 4-1 i imao tri povezane 'break-lopte' (0-40). Srpski tenisač je nadoknadio zaostatak 2-5 i bez pogreške odigrao 'tie-break'.

Do kraja meča Federer je ostao bez prilike za 'break' pa je Đoković sa po jednim oduzetim servisom u drugom i trećem setu po četvrti put pobijedio Švicarca u polufinalu na Australian Openu.

"Svaka čast Rogeru, što je izašao na teren i borio se, jer se vidjelo da ima problema s kretanjem", izjavio je nakon dvoboja Đoković koji će se u nedjelju boriti za svoj 17. Grand Slam trofej, a osmi trijumf na Australian Openu donio bi mu i povratak na čelno mjesto ATP ljestvice, koje mu je pred kraj prošle sezone preoteo Rafael Nadal.

Španjolčevim porazom u četvrtfinalu od Dominica Thiema, Đokoviću se otvorila prilika za povratak na "broj 1".

Tagovi: Australian Open, Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE