GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Mektić i Pavić protiv Dodiga i Polašeka u polufinalu

Australian Open: Mektić i Pavić protiv Dodiga i Polašeka u polufinalu
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2021 / 09:09
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Hrvatski tenis sigurno će imati barem jednog predstavnika u finalu muških parova na prvom ovogodišnjem "grand slam" turniru, Australian Openu koji se igra u Melbourneu jer će u polufinalu Nikola Mektić i Mate Pavić igrati protiv Ivana Dodiga i Slovaka Filipa Polašeka.

Mektić i Pavić su do svoje 12. uzastopne pobjede na startu svoje suradnje stigli svladavši u četvrtfinalu trofejni francuski par Pierre-Hugues Herbert-Nicolas Mahut, pobjednike Australian Opena iz 2019., sa 6-4, 4-6, 7-6 (10-3). Dvoboj protiv četverostrukih "grand slam" pobjednika, Herbert i Mahut osvojili su i US Open 2015., Wimbledon 2016 te Roland Garros 2018., bio je najteži dosadašnji ispit za novoformirani hrvatski par, a do pobjede su Mektić i Pavić stigli odlično odigranim produženim "tie-breakom" u trećem setu osvojivši svih osam posljednjih poena u susretu.

Pavić će šesti put zaigrati u polufinalu muških parova na "grand slam" turnirima, a u svih pet dosadašnjih nastupa je izašao kao pobjednik. U Melbourneu je 2018. bio pobjendik s Austrijancem Juergenom Melzerom, osvojio je još i US Open u rujnu prošle godine s Brazilcem Brunom Soaresom, dok je gubio finala Wimbledona 2017. te Roland Garrosa 2018. i 2020.

Mektiću će ovo biti peti nastup u polufinalu muških parova nekog "grand slam" turnira, dosada je jednom stigao do finala, u rujnu prošle godine na US Openu je s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom izgubio upravo od Pavića i Soaresa, dok je u Wimbledonu 2017. te u Roland Garrosu 2018. i 2020. gubio u poluzavršnici.

Dodig i Polašek su u četvrtfinalu svladali Australce Matthewa Ebdena i Johna Patricka Smitha sa 6-4, 2-6, 6-4 te tako ponovili prošlogodišnji rezultat u Melbourneu. Iskusnom 36-godišnjem Dodigu ovo će biti deveti polufinale muških parova na "grand slamu", dosada je osvojio Roland Garros 2015. s Brazilcem Marcelom Melom, a s istim je partnerom stigao i do finala Wimbledona 2013.

Jurak i Stojanović bile su uspješnije od srpsko-talijanske kombinacije Aleksandra Krunić-Marta Trevisan sa 6-7 (3), 6-3, 6-2. Jurak je tako u dobi od 36 godina stigla do najvećeg uspjeha u karijeri, dosada nikada nije prošla dalje od 3. kola na "grand slam" turnirima u ženskim parovima, a za plasman u finale boriti protiv trećih nositeljica Čehinja Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove.

Tagovi: Australian Open, Nikola Mektić, Mate Pavić, Ivan Dodig, Filip Polašek
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE