GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Australian Open: Čilić čeka kvalifikanta, tenisačice izbjegle nositeljice

Australian Open: Čilić čeka kvalifikanta, tenisačice izbjegle nositeljice
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2022 / 10:42
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je postavljen je za 27. nositelja Australian Opena, u prvom će kolu igrati protiv igrača iz kvalifikacija, dok su tri hrvatske predstavnice izbjegle nositeljice u prvom kolu, odlučeno je ždrijebom koji je u četvrtak održan u Melbourne Parku, iako je kasnio zbog neizvjesnosti oko statusa Novaka Đokovića.

Najbolji tenisač svijeta uvršten je u ždrijeb, a odlučeno da će, ako mu australski ministar za imigraciju ne oduzme vizu, u prvom kolu igrati protiv sunarodnjaka Miomira Kecmanovića (ATP - 78.).

Marin Čilić se nalazi u donjem dijelu ždrijeba, gdje je drugi nositelj, prošlogodišnji finalist Australian Opena i pobjednik US Opena, Rus Danil Medvjedev koji će u prvom kolu igrati protiv Švicarca Henrija Laaksonena.

Jedini hrvatski predstavnik u ždrijebu pojedinačnog turnira će u slučaju plasmana u drugo kolo za suparnika će ponovno imati igrača iz kvalifikacija, a njegov mogući suparnik u 3. kolu je peti nositelj, Rus Andrej Rubljov.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 54.) će u prvom kolu igrati protiv Švicarke Jil Teichmann (WTA - 37.) s kojom se još nikada nije susretala u službenim mečevima. U slučaju pobjede Martić bi u drugom kolu igrala protiv bolje iz dvoboja bivše dvostruke pobjednice Australian Opena (2012., 2013.) Bjeloruskinje Victorije Azarenke i Mađarice Panne Udvardy.

Ana Konjuh (WTA - 65.) je za suparnicu u prvom kolu dobila Amerikanku Shelby Rogers (WTA - 36.) s kojom se susrela jednom, u Nottinghamu 2015., i uvjerljivo ju pobijedila. Plasman u drugo kolo Dubrovčanki bi donio dvoboj protiv pobjednice dvoboja između polufinalistice Australian Opena 2019. Amerikanke Danielle Collins i igračice iz kvalifikacija.

I Donna Vekić (WTA - 69.) će u prvom kolu igrati protiv američke tenisačice, a čeka ju dobro poznata suparnica Alison Riske (WTA - 57.). Bit će to njihov šesti međusobni dvoboj, a u prethodnih pet Osječanka je triput slavila, posljednji put prošle godine na Tenerifima. Pobjeda nad Riske donio bi Vekić dvoboj protiv pobjednice meča osvajačice Roland Garrosa 2017. Latvijke Jelene Ostapenko i Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove.

Prva nositeljica Australka Ashleigh Barty će u prvom kolu igrati protiv kvalifikantice, dok je druga nositeljica Bjeloruskinja Arina Sabalenka za suparnicu dobila Australku Storm Sanders (WTA - 135.) koja je dobila pozivnicu za glavni ždrijeb.

Australian Open će započeti u ponedjeljak, 17. siječnja.

Tagovi: Australian Open, Marin Čilić, Miomir Kecmanović, Ana Konjuh, Petra Martić
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE