GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP: Turniri do kraja 2020. bez gledatelja, otkazano Next Gen Finale

ATP: Turniri do kraja 2020. bez gledatelja, otkazano Next Gen Finale
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2020 / 17:00
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Vodstvo Udruge teniskih profesionalaca (ATP) odlučilo je da će svi preostali turniri u 2020. biti odigrani bez nazočnosti gledatelja, napravljene su izmjene u kalendaru, a zbog utjecaja pandemije Covida-19 otkazano je Next Gen ATP Finale u Milanu.

Od kalendarskih promjena valja izdvojiti da će rimski Masters 1000 turniri biti odigran tjedan dana prije predviđenog termina, u tjednu u kojem je na rasporedu trebao biti otkazani madridski Masters. Finalni dvoboj u Rimu bit će odigran u ponedjeljak.

U tjednu prije Roland Garrosa (27. rujna - 11. listopada) na rasporedu će biti turnir serije 500 u Hamburgu (21. - 27. rujna), a nakon borbe za posljednje Grand Slam trofeje u 2020. na pariškoj zemlji, ATP Tour će biti nastavljen dvoranskim turnirima u Europi kojima će domaćini biti St. Peterburg (12. - 18. listopada), Antwerpen (19. - 25. listopada), Moskva (19. - 25. listopada), Beč (26. listopada - 1. studenoga), Pariz (2. - 8. studenoga), Sofija (9. - 15. studenoga).

Turnir u St. Peterburgu će biti podignut na razinu serije ATP 500 za ovu godinu.

Sezona će biti zaključena NItto ATP Finalom u londonskoj O2 Areni (15. - 22. studenoga).

Moguće su još neke promjene u kalendaru, odnosno dodavanje turnira, a vodstvo ATP-ja razmišlja i o izdavanju ograničenog broja jednogodišnjih licenci za organizaciju turnira.

Prvi turnir u nastavku sezone bit će Cincinnati Masters, koji će iznimno ove godine biti odigran na terenima USTA Nacionalnog centra u New Yorku, a započet će 22. kolovoza. Slijedit će US Open na istim terenima, a u drugom tjednu drugog Grand Slam turnira u 2020. tenisači koji prije završe natjecanje ili odluče ne ići u New York, moći će igrati na zemljanoj podlozi u austrijskom Kitzbuehelu (8. - 14. rujna).

"Tenis se polako vraća i nadamo se, prvenstveno misleći na zdravlje i sigurnost svih uključenih, da ćemo uspjeti iskoristiti sve prilike za odigravanje turnira te na snažan način završiti sezonu", izjavio je predsjednik ATP-ja Andrea Gaudenzi pohvalivši organizatore turnira za njihovu predanost, fleksibilnost i snalažljivost u iznalaženju rješenja za opstanak u ovim izazovnim okolnostima.

Tagovi: udruga teniskih profesionalaca, Cincinnati Masters, US Open, Next Gen ATP Finale,
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE