GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP Pariz: Čilić nastavio pobjednički niz

ATP Pariz: Čilić nastavio pobjednički niz
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2021 / 21:42
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Hrvatski tenisač Marin Čilić mijenja turnire, ali ne mijenja pobjedničke navike. U 1. kolu ATP 1000 turnira u Parizu Čilić je u dva seta svladao Španjolca Alejandra Davidovicha Fokinu.

Nakon jednog sata i 27 minuta Čilić je pobijedio 6-3, 6-4 i time uzvratio Španjolcu za prošlogodišnji poraz u Kölnu.

Vrlo brzo je prošlotjedni pobjednik u Sankt Peterburgu zavladao pariškim terenom. Španjolac se držao do 2-3 i to je, više-manje, bilo sve od njega u prvom setu. Čilić je kod 3-2 napravio break i lakoćom držao svoj servis do kraja prve dionice.

U drugom setu Čilić se puno brže i uvjerljivije odmaknuo od suparnika. S dva vezana breaka pobjegao je na 4-0. No, Španjolac, trenutačno 45. tenisač s ATP ljestvice, nije time bio slomljen. Kod 2-5 je napravio jedini break u meču te je osvojio svoj servis gem za 4-5.

Sve je moglo poprimiti još veću dramu jer je Davidovich Fokina imao break-loptu za 5-5, no Čilić nije dopustio potpuni povratak u meč svom suparniku.

Čilić je odservirao za novu pobjedu i prolaz dalje. U 2. kolu Čilić će igrati protiv Amerikanca Sebastiana Korde koji je dan ranije, u tri seta, svladao Rusa Aslana Karaceva koji je prije dva tjedna svladao Čilića u finalu ATP turnira u Moskvi.

ATP Pariz, 1. kolo:

Marin Čilić (Hrv) - Alejandro Davidovich Fokina (Špa) 6-3, 6-4

Tagovi: Marin Čilić, ATP Moskva
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE