GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP Hamburg: Borna Ćorić u četvrtfinalu

ATP Hamburg: Borna Ćorić u četvrtfinalu
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.07.2022 / 12:59
Autor: SEEbiz / H
HAMBURG - Nakon 16 mjeseci čekanja Borna Ćorić će ponovno zaigrati u četvrtfinalu na ATP Touru, a među osmoricu najboljih na ATP 500 turniru u Hamburgu došao je pobjedom 6-3, 6-4 protiv Nizozemca Tallona Griekspoora (ATP - 47.) u dvoboju drugog kola.

Bio je to njihov prvi međusobni sraz, a Griekspoor je najbolje rangirani tenisač kojeg je Ćorić pobijedio u ovoj sezoni povratka nakon jednogodišnje stanke. Za plasman u polufinale 25-godišnjem Zagrepčanu će suparnik biti bolji iz dvoboja branitelja naslova Španjolca Pabla Carreno-Buste (ATP - 23.) i Slovaka Alexa Molčana (ATP - 48.).

Za razliku od jučerašnjeg dvoboja s Đereom, Ćorić nije dopustio Tallonu Griekspooru da stekne početnu prednost. Borna je u šestom gemu prvog seta došao do ključnog "breaka", a prethodno je u trećem i petom gemu spasio tri "break-lopte" koje je imao 26-godišnji Nizozemac. Nakon 43 minute hrvatski tenisač je osvojio prvi set.

Griekspoor je loše započeo drugi set. Kod 40-30 u prvom gemu povezao je dvije dvostruke pogreške i darovao Ćoriću priliku za novi "break". Borna je u prvom pokušaju ostao bez realizacije, ali kad je dobio drugu priliku ponovno je oduzeo servis suparniku. Do kraja meča hrvatski tenisač nije dopustio Nizozemcu da dođe u priliku vratiti se u meč i nakon 90 minuta igre mogao je proslaviti plasman u četvrtfinale.

Činjenica da je na zemljanoj podlozi uspio zabiti devet asova, dobar je pokazatelj da je Bornino rame u dobrom stanju. Ćorić je na prvom servisu imao realizaciju od 81% i odličnih 60% osvojenih poena na drugom servisu. Spasio je sve tri "break-lopte" koje je imao Griekspoor, a realizirao dvije od tri prilike za "break".

Ovo je Bornu prvo četvrtfinale na ATP Touru od prošlogodišnjeg turnira u Rotterdamu gdje je bio polufinalist, što mu je bio i posljednji nastup prije jednogodišnje stanke zbog operacije ramena.

Već plasman u četvrtfinale Hamburga Borni donosi napredak na ATP ljestvici od 40-ak mjesta i svrstava ga među 150 najboljih igrača svijeta.

ATP Hamburg - 2. kolo

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Tallon Griekspoor (NIZ) 6-3, 6-4

Tagovi: ATP Hamburg, Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE