GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ATP Cincinnati: Borna Ćorić u polufinalu

ATP Cincinnati: Borna Ćorić u polufinalu
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2022 / 07:40
Autor: SEEbiz / H
CINCINNATI - Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 152.) nakon gotovo četiri godine je ponovno stigao do polufinala na ATP turniru iz Masters 1000 serije svladavši u četvrtfinalnom dvoboju u Cincinnatiju devetog igrača svijeta Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-4, 6-4 nakon 100 minuta borbe.

Bilo je to Ćorićevo osmo četvrtfinale u karijeri na Masters 1000 turnirima, a treći put se uspio probiti do polufinala. Prvi put mu je to uspjelo 2018. u Miamiju, gdje ga je na putu u finale zaustavio Roger Federer, a iste je godine u Šangaju uzvratio Švicarcu i pobjedom nad njim stigao do svog prvog Masters finala u kojem ga je svladao Novak Đoković.

Za svoje treće polufinale Ćorić je odigrao odličan meč u kojem suparniku nije dopustio nijednu priliku za 'break' i u kojem je izgubio samo jedan poen kad je pogodio prvi servis. S druge strane je Auger-Aliassime gotovo u svakom gemu na početnom udarcu bio suočen s pritiskom Ćorićevih dubokih i preciznih reterna te odlično građenih poena.

Tako je Ćorić do prvog 'breaka' došao već u trećem gemu, a u petom je Kanađanin morao spašavati 0-40. Do kraja seta više nije bilo prilika za 'break', a Ćorić je servirajući ukupno izgubio šest poena i samo jedan kad je pogodio prvi servis (14/15).

U drugom setu se ništa nije promijenilo. Već u prvom gemu je Kanađanin izvukao 15-40, a još jednu Ćorićevu priliku za 'break' spasio je u petom gemu. No, u sedmom gemu, kad je dobio i četvrtu 'break-loptu' u drugom setu, Ćorić je došao do ključne prednosti. U drugoj dionici je izgubio još manje poena servirajući, samo četiri, dok je u posljednja dva gema na početnom udarcu suparnika ostavio na "nuli".

Za Bornu je ovo prvo polufinale od turnira u Rotterdamu u veljači prošle godine, kad je poražen od Mađara Fucsovicsa, što mu je bio posljednji meč prije odlaska na operaciju ramena koja ga je odvojila od nastupa na turnirima sljedećih godinu dana.

Za plasman u svoje drugo finale na Masters 1000 turnirima borit će se protiv pobjednika dvoboja između četvrtog i jedanaestog tenisača svijeta, Španjolca Carlosa Alcaraza i Britanca Camerona Norrieja.

Prvi polufinalni par čine prvi i sedmi igrač svijeta, Rus Danjil Medvjedev i Grk Stefanos Tsitsipas. Medvjedev je u prvom četvrtfinalnom dvoboju svladao domaćeg tenisača Taylora Fritza sa 7-6 (1), 6-3, dok je Tsitsipas trebao tri seta za pobjedu nad 37-godišnjim američkim veteranom Johnom Isnerom kojeg je nadigrao sa 7-6 (5), 5-7, 6-3.

Medvjedev i Tsitsipas u subotu neće na teren prije 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, dok Ćorićev polufinalni dvoboj neće započeti prije ponoći, odnosno prije 18 sati po lokalnom vremenu.

ATP Cincinnati - četvrtfinale

Danjil Medvjedev (1) - Taylor Fritz (SAD/11) 7-6 (1), 6-3

Stefanos Tsitsipas (Grč/4) - John Isner (SAD) 7-6 (5), 5-7, 6-3

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Felix Auger-Aliassime (Kan/7) 6-4, 6-4

Tagovi: ATP Cincinnati, Borna Ćorić
PROČITAJ I OVO
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
HEROJ SEZONE
U Leverkusenu žele nazvati ulici po Xabiju Alonsu
BERLIN - Der Spiegel navodi kako postoji šansa da u bliskoj budućnosti španjolski nogometni strateg Xabi Alonso, sadašnji trener Bayera, dobije svoju ulicu u Leverkusenu.
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
IN MEMORIAM
Preminuo Bernd Hölzenbein, osvajač SP-a 1974.
BERLIN - Bivši njemački nogometaš Bernd Hölzenbein, svjetski prvak 1974. uz Franza Beckenbauera i Gerda Müllera, preminuo je u 78. godini, objavio je u utorak Eintracht Frankfurt, klub u kojem je igrao 14 godina.
Željezničar traži strateškog partnera
PARTNERSTVO
Željezničar traži strateškog partnera
SARAJEVO - FK Željezničar objavljuje javni poziv za uspostavljanje strateškog partnerstva s potencijalnim investitorima.
Hajduk oborio negativni rekord
KATASTROFA
Hajduk oborio negativni rekord
SPLIT - Hajduk je protiv Osijeka prošlog vikenda upisao peti uzastopni poraz (1:2) u svim službenim natjecanjima što je niz kakav ne pamti od proljeća 1980. godine.
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
KOŠARKA
Amerikanci za Pariz izabrali supermoćnu košarkašku selekciju
NEW YORK - Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijske igre dolazi s najvećim zvijezdama. Poznato je 11 imena koja će imati za cilj donijeti novo zlato.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE