GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atletico Madrid namjerava smanjiti plaće igračima

Atletico Madrid namjerava smanjiti plaće igračima
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.03.2020 / 13:24
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Barcelona je u četvrtak navečer postala prvi klub Primere koji je najavio smanjenje plaća svojim nogometašima, no istu mjeru mogao bi uvesti Atletico Madrid nakon što je obavijestio svoje igrače o nužnim rezovima dok nema utakmica.

"Razgovarali smo s našim igračima, oni su svjesni što se događa. Znam da niti s njihove strane, kao niti s strane trenera i tehičkog osoblja, neće biti nikakvog problema", rekao je Atleticov predsjednik Enrique Cerezo u razgovoru za Radio Marca.

"Radimo financijske planove razmišljajući o svakoj mogućoj situaciji. Ne znamo kako će se razvijati situacija s odigravanjem prvenstva. Ništa ne vrijedi sada govoriti kako će se nastaviti u svibnju jer to nitko ne zna", dodao je.

U Španjolskoj je u petak broj oboljelih od koronavirusa porastao za gotovo 7.900 premašiviš 64.000.

"U čitavoj momčadi, među trenerima i dužnosnicima nismo srećom imali problema s koronavirusom", rekao je Cerezo.

Atletico, međutim, kao i ostali klubovi, trenutačno ne dobiva prihode od televizijskih prava, ulaznica i suvenira jer je 47 milijuna stanovnika u kućama, a stadioni i trgovine s dresovima su zatvoreni.

"Svi provode ERTE", napomenuo je Cerezo.

U Španjolskoj u slučaju 'više sile', kakva je nastala uvođenjem izvanrednog stanja u zemlji 14.ožujka, kompanije mogu otvoriti Postupak privremenog reguliranja zaposlenja (Expediente de Regulacion Temporal de Empleo – ERTE). To su proteklih tjedana učinile kompanije Burger King, Seat, Iberia, Air Europa i Volkswagen.

U četvrtak navečer im se priključio nogometni prvak Barcelona.

"Riječ je naprosto o smanjenju radnih sati sportaša i zaposlenika čime će njihove plaće proporcionalno biti smanjene", priopćio je katalonski klub u čijim su redovima hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, košarkaš Ante Tomić i rukometaš Luka Cindrić.

Barcelona nije navela za koliko im namjerava smanjiti radno vrijeme, niti za koliki postotak će im smanjiti plaću. U takvom režimu suspendiranih ugovora bit će od 14. ožujka pa do kraja izvanrednog stanja koje je zasad produženo do 11. travnja.

Oni ostaju članovi kluba, a punu plaću će opet dobivati kada prođe izvanredno stanje. Igrači se već dva tjedna nalaze u svojim kućama gdje individualno vježbaju jer su svi treninzi u klubu kao i natjecanja otkazani do daljnjeg.

Zaposlenici kada uđu u postupak ERTE mogu tražiti i državnu naknadu za nezaposlene do određenog iznosa ako ispunjavaju kriterije.

Tagovi: Atletico Madrid, Barcelona, La Liga, Šime Vrsaljko, Luka Cindrić, Enrique Cerezo, Burger King, Seat, Iberia
PROČITAJ I OVO
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE