GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atletico i Borussia izborili minimalnu prednost pred uzvrat

Atletico i Borussia izborili minimalnu prednost pred uzvrat
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2020 / 23:17
Autor: SEEbiz
ZAGREB - prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Atletico Madrid je pobijedio europskog prvaka Liverpool sa 1:0, dok je u drugom susretu večeri Borussija Dortmund pobijedila PSG sa 2:1.

Atletico je srušio europskog prvaka golom Saula Nigueza u 4. minuti.

Šime Vrsaljko je za Atletico krenuo od početka odigravši cijeli susret, dok Dejan Lovren nije bio niti na klupi Liverpoola. Do gostovanja u Madridu, Liverpool je ove sezone odigrao 41 utakmicu u svim natjecanjima upisavši svega dva poraza - prvi na otvaranju Lige prvaka na gostovanju kod Napolija (0:2), a drugi u engleskom Liga kupu od Aston Ville (0:5), međutim Redsi su u toj utakmici nastupili s U-23 momčadi, najmlađom postavom u 127 godina dugoj klupskoj povijesti. Protiv Atletica doživjeli su i drugi poraz u elitnom natjecanju Starog kontinenta. Domaćin je sjajno ušao u susret i već u 4. minuti je stigao do vodstva, a pogodak je nakon ubačaja iz kornera zabio Saul Niguez. Domaćin je u 27. minuti imao još jednu sjajnu priliku, no Alisson Becker je obranio udarac Alvara Morate.

Europski prvak je u prvih 45 minuta dominirao u posjedu lopte, ali nije uputio niti jedan udarac u okvir gola Jana Oblaka. Momčad Jurgena Kloppa i u nastavku je dominirala, ali bez konkretne završnice. Najbolju priliku gosti su imali u 73. minuti, ali je Jordan Henderson pucao pored gola. U drugom susretu večeri Borussia je pobijedila PSG sa 2:1, a junak utakmice bio je mladi norveški napadač Erling Braut Haaland postigavši dva gola čime je stigao do brojke od deset pogodaka u Ligi prvaka (rekordan učinak u sedam utakmica!), te 11 golova u sedam nastupa za Borussiju.

Pogodak nade za goste zabio je Neymar u 76. minuti. Borussija je u prvom poluvremenu pokazala bolji nogomet, ali nije uspjela realizirati niti jednu od nekoliko prilika. Domaćin je najbliže golu bio u 27. minuti kada je Jadon Sancho gađao suprotni kut, ali je Keylor Navas obranio. Prvu pravu priliku na utakmici gosti su imali u 66. minuti kada je nakon akcije Kyliana Mbappea i Neymara, pucao mladi francuski napadač, no Roman Burki je bio siguran.

Uzvratio je Marokanac Achraf Hakimi dvije minute kasnije, ali je pucao preko gola. Daleko bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 69. minuti, a pogodak je postigao sjajni 19-godišnji Norvežanin. Hakimi je probio po krilu i uputio oštru loptu u kazneni prostor, Raphael Guerreiro je pucao, no lopta se odbila do Haalanda koji je zabio za 1:0. PSG je izjednačio samo šest minuta kasnije, a pogodak je zabio Neymar na asistenciju Mbappea. No, radost Parižana kratko je trajala. Samo dvije minute kasnije Haaland je fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora zabio za novo vodstvo momčadi iz Dortmunda.

PSG je u 81. minuti mogao do novog izjednačenja, no Neymar je pogodio vratnicu. Uzvratne utakmice su u srijedu, 11. ožujka u Parizu i Liverpoolu.

U srijedu su na rasporedu iduće dvije utakmice osmine finala, a sastaju se Tottenham - RB Leipzig, te Atalanta - Valencia. Idućeg utorka na rasporedu su susreti Napoli - Barcelona, te Chelsea - Bayern, a u srijedu 26. veljače Lyon - Juventus i Real Madrid - Manchester City.

Tagovi: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Erling Braut Haaland, Liverpool, Šime Vrsaljko,
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE