GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Atletico drastično smanjio plaće igračima i trenerima

Atletico drastično smanjio plaće igračima i trenerima
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 08:30
Autor: SEEbiz / Index.hr
MADRID - Atletico Madrid, španjolski prvoligaš za koji igra hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko, smanjit će plaće svojim igračima i trenerima za 70 posto dok u Španjolskoj traje izvanredno stanje zbog koronavirusa.

"Momčad i treneri prve momčadi razumiju potrebu za time, poštuju uvjete i prihvaćaju financijsko smanjenje svojih prihoda. Svi igrači prve ekipe su potpisali interni sporazum", izvijestio je Atlético Madrid.

Klub je za preostalih 430 zaposlenika zatražio od španjolskog ureda za zapošljavanje Privremenu regulaciju zaposlenja (ERTE) da im suspendira radne ugovore dok traje izvanredno stanje započeto 14. ožujka. Tijekom tog razdoblja mogu otpustiti zaposlenike, koji onda primaju državnu naknadu sa zavoda za zapošljavanje, ili im mogu smanjiti radno vrijeme i time proporcionalno plaće.

Atlético je izvijestio kako će tih 430 zaposlenika ipak dobivati punu plaću jer će dio dobivati sa zavoda, vjerojatno 70 posto iznosa plaće kao što je obično slučaj kod kompanija, a preostali dio će dodati igrači prve momčadi svojim rezanjem plaća te klupski direktori. Igrači i direktori će po pola nadopuniti ostatak do punog iznosa.

Kada prođe izvanredno stanje koje zasad traje do 11. travnja, a sasvim izgledno će biti produženo, klub bi ih trebao sve vratiti na punu plaću.

Atlético, koji je prošli mjesec ušao u četvrtfinale Lige prvaka pobjedom nad europskim prvakom Liverpoolom, sada ne dobiva prihode od ulaznica, televizijskih prava i suvenira jer su natjecanja otkazana do daljnjeg, a njegov stadion i trgovine su zatvoreni.

Plaće su smanjili igračima i zaposlenicima i neki drugi prvoligaški klubovi, kao što su Barcelona, Espanyol, Deportivo Alavés i Betis. To je učinilo i više od 246.000 tvrtki u Španjolskoj nakon što je 47 milijuna stanovnika od 14. ožujka zatvoreno u svojim domovima kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

Španjolska je s više od 10.000 preminulih druga zemlja po broju žrtava nakon Italije. Zaraženo je oko 110.000 stanovnika.

Tagovi: Atletico Madrid, Šime Vrsaljko, Diego Simeone
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE