GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Arsenal otpušta 55 zaposlenika

Arsenal otpušta 55 zaposlenika
OTPUŠTANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 20:54
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Samo četiri dana nakon što je osvojio FA Kup kojim je osiguao nastup u Europskoj ligi sljedeće sezone, engleski nogometni velikan Arsenal objavio je kako namjerava otpustiti 55 svojih zaposlenika zbog financijskih problema uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

"Prihodi od televizijskih prava, ulaznica i ostalih komercijalnih aktivnosti u posljendje su vrijeme doživjeli veliki udarac, a problemi će se nastaviti i u sezoni 2020/21", objavio je Arsenal.

Iz kluba su dodali kako su učinili sve što su mogli kako bi smanjili izdatke, uključujući i iznose za plaće igrače te vodećih ljudi u upravi koji su dragovoljno pristali na smanjenje prihoda, ali kako je sada "jasno kako se moraju daljnje reducirati troškovi kako bi se osiguralo odgovorno poslovanje".

Navijači na društvenim mrežama nisu s odobravanjem prihvatili ovu vijest, a mnogi naglašavaju kako se više moglo uštedjeti otpuštanjem njemačkog veznjaka Mesuta Oezila, koji nije zaigrao niti jednu utakmicu u nastavku sezone, a svejedno je svakoga tjedna dobijao plaću od 350,000 funti. Također, mnogi ne gledaju blagonaklono niti na pregovore s najboljim strijelcem kluba Pierre-Emerickom Aubameyangom koji bi trebao dobiti povišicu plaće i sljedeće sezone zarađivati 300,000 funti tjedno.

Razočaranim navijačima Arsenala nije promaknulo niti kako se prema Američkom institutu za političke studije, bogatstvo Arsenalova vlasnika Amerikanca Stana Kroenkea ove se godine povećalo za oko 300 milijuna funti.

Tagovi: Arsenal, otpuštanja, Stan Kroenke
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE