GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Argentina se vratila u igru

Argentina se vratila u igru
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2022 / 22:52
Autor: SEEbiz / H
DOHA - U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Argentina je na stadionu Lusail svladala Meksiko sa 2-0 (0-0).

Strijelci za Argentinu bili su Lionel Messi (64) i Enzo Fernandez (87).

Argentinski izbornik Lionel Scaloni napravio je pet izmjena u početnom sastavu u odnosu na šokantni 1-2 poraz od Saudijske Arabije u 1. kolu, od toga tri u obrani gdje su svoja mjesta zauzeli Acuna, Montiel i Lisandro Martinez te dva u vezi u koju je uveo Rodrigueza i MacAllistera, ali problematičan u prvom poluvremenu je bio napad predvođen Messijem Di Marijom i Lautarom Martinezom.

Meksički izbornik, koji je ranije tijekom karijere vodio i Argentinu Gerardo Martino, u utakmicu je ušao s jasnom namjerom igranja na bod zbog čega je ojačao obranu i tako u potpunosti otupio oštricu argentinskog napada.

U siromašnom prvom poluvremenu oba sastava upisala su po smao dva udarca prema vratima, od čega po jedan u okvir gola i to iz slobodnh udaraca. Messi je u 34. minuti ambiciozno probao iskosa s desne strane što je bio lak plijen za iskusnog Ochou, dok je meksički udarac stigao u 45. minuti, no pokušaj Vege sa 25 metara lijepom je intervencijom zaustavio Emiliano Martinez. Usto, jedino uzbuđenje u prvom poluvremenu dogodilo se još u 40. minuti kada je Di Maria ubacio na glavu Lautara, no centarfor Intera je vrlo loše zahvatio loptu u dobroj poziciji.

Drugo poluvrijeme krenulo je i gdje je prvo stalo. U prvih 20-ak minuta Argentinci su bezuspješno kružili oko čvrstog bloka Meksikanaca, a jedina prilika stigla je u 51. minuti kada je izboren slobodni udarac na 20-ak metara od gola. No, Messijev pokušaj bio potpuno bezopasan za Ochou.

Ipak, u 64. minuti Messi je pronašao put do suparničke mreže. Dobio je loptu na 20-ak metara od gola po sredini i zapucao, pizemni je udarac prošao kroz noge meksičkog braniča i odsjeo u samom donjem lijevom kutu.


Zapavši u rezultatski zaostatak Meksiko je krenuo u lov na pogodak s dva napadača, no nisu stvorili opasniju priliku za pogodak. Štoviše, pred sam kraj dvoboja još je jedna lopta završila u njegovoj mreži.


Argentina je u 87. minuti izborila udarac iz kuta, a nakon kratke kombinacije lopta je stigla do Fernandeza koji se priključio iz pozadine i zatim snažnim udarcem iskosa s lijeve strane sa 15-ak metara potvrdio pobjedu.

Ranije u subotu Poljska je u ovoj skupini svladala Saudijsku Arabiju sa 2-0 (1-0). Uoči posljednjeg kola, u kojemu će u srijedu igrati Poljska - Argentina i Meksiko - Saudijska Arabija, na vrhu ljestvice je Poljska s četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri boda, dok je Meksiko posljednji s jednim bodom.


ARGENTINA - MEKSIKO 2-0 (0-0)

Stadion Lusail

GLEDATELJA: 88.966


SUDAC: Orsato (Italija)

STRIJELCI: 1-0 Messi (64), 2-0 Fernandez (87)

ARGENTINA: E. Martinez - Acuna, Li. Martinez, Otamendi, Montiel (Molina, 63) - MacAllister (Palacios, 69), Rodriguez (Fernandez, 57), De Paul - La. Martinez (Alvarez, 63), Messi, Di Maria (Romero, 69)

MEKSIKO: Ochoa - K. Alvarez (Antuna, 66), Araujo, Moreno, Montes, Gallardo - Herrera, Guardado (Gutierrez, 41), Chavez - Lozano (Alvarado, 73), Vega (Jimenez, 66)

Tagovi: Argentina, Lionel Messi, Gerardo Martino, Enzo Fernandez
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE