GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ancelotti upitan, Modrić i Kroos ostaju još jednu sezonu

Ancelotti upitan, Modrić i Kroos ostaju još jednu sezonu
REALOVA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.03.2023 / 17:25
Autor: SEEbiz
MADRID - Real Madrid je najveći klub na svijetu. I zbog svoje fantastične povijesti uspjeha, ali i posebnosti funkcioniranja, zbog kojih je najveći magnet igračima. Zbog glamura koji ga prati svaka vijest iz okruženja tog kluba je globalnog odjeka.

Gledano iz nogometnog kuta, kojim se danas sve manje bave i mainstream, a kamoli “novovjekovni” virtualni mediji, u Realu je situacija prilično napeta.

Ona naravno nije katastrofična kako je svaki dan online (mo)deratori oslikavaju, jer, do daljnjeg, Real je u trci za Ligu prvaka (na pragu četvrtfinala), finala Kupa Španjolske te je još, doduše s minimalnim šansama, u trci za naslov prvaka Španjolske. Real je u ovoj sezoni osvojio već Europski superkup i Svjetsko prvenstvo klubova. Da bi sezona na kraju dobila prolaznu ocjenu, po vrlo strogim kriterijima Realovog čelništva, očekivanjima okruženja i statusu u medijima, Blancosi trebaju osvojiti jedan od preostala tri trofeja.

Carlo Ancelotti već je živio tu zbilju u Realu od 2013. do 2015. U prvoj sezoni, da nije osvojio Ligu prvaka u antologijskom finalu za La Decimu protiv Atletico Madrida, a spašavanjem u posljednjim trenucima sučeve nadoknade (Ramos za 1:1 na centaršut Modrića), bio bi smijenjen. Bez obzira što je osvojio jedini Kup kralja, u finalu protiv vrlo moćne Barcelone (fantastičan pogodak Balea). U idućoj sezoni nije bilo ni naslova prvaka Europe, ni Španjolske, ni Kupa i Florentino Perez mu je pokazao vrata, pišu Sportske novosti.

Prošle sezone ga je vratio nakon što je otišao Zinedine Zidane. I s Ancelottijem je Real ostvario dvostruku krunu. Uzeli su španjolski naslov, ali i neočekivanu 14. Ligu prvaka. U ovoj sezoni, Real je u prvenstvu na sličnim ritmovima kao u prošloj, ali je problem što je Barcelona drastično poboljšala svoj učinak i sada ima devet bodova prednosti. Realno nedohvatljivih iako ih čeka 19. ožujka na Camp Nou četvrti El Clasico sezone. Uskoro potom, 5. travnja, na istom stadionu igra se uzvrat Kupa kralja. Prednost Katalonaca (1:0) iz prve utakmice je relativna u odnosima derbija, ali opet važan korak ispred za Xavijevu momčad. Pogotovo što Real ne igra uvjerljivo. I što je Carlo Ancelotti, iskusan do boli, predviđao prije Svjetskog prvenstva. Real je igrao vrlo dobro, bio je vodeći, a onda je Katar donio terete...

- Ne brinem se zbog napora Mundijala na igrače, nego me brine nepoznato. Prvi put se igra između dvije polusezone i nitko nema ideje kakve će posljedice imati na igrače...

U Realovom slučaju imao je teže efekte jer su u povratku iz Katara njegovi igrači bili potpuno izvan forme. Atmosferu je načeo neuspjeh protiv Barcelone u Superkupu, a onda su se nadovezali poraz kod Villarreala, pa uskoro i remi sa Sociedadom kod kuće te poraz kod Mallorce. Jasan znak krize igre koji su odmah aktivirali agresivne španjolske medije, i započela je hajka na trenera, te na veterane koji su bili “do jučer” fenomeni, a postali su balast. Prvi među njima Luka Modrić, za kojeg se do studenog tiskalo ode u medijima, prozivalo Pereza zašto mu već nije produžio ugovor, a online mediji glorificirali su njegove poteze, vrtjeli video uratke 3-4 verzije dnevno. U siječnju se sve promijenilo, a Modrić i Kroos postali su za iste medijske ekipe starci koji, u najmanju ruku, ne mogu više zajedno igrati. Malo tek osvrta na slabu formu Benzeme, još manje na slabosti Valverdea, veliki kiksove Camavinge. I naravno, kad je dobio priliku Dani Ceballos uslijedile su ode španjolskom talentu i kampanja da mu se mora produžiti ugovor...

Izvan virtualnog odjeka Realove zbilje može se nazrijeti kako stvari realnije stoje. Perez je već signalizirao Modriću da će produžiti ugovor. Čeka se Kroosova odluka da li nastavlja karijeru ili ne. Benzema će sigurno produžiti jer je ionako najveći ljubimac predsjednika, naposljetku i Zlatna lopta. Nacho je zimus najavio da će otići, ali sada kada više igra kazao je da bi rado razgovarao o ostanku u matičnom klubu. Iako mediji svakodnevno promiču ostanak Asensija i Ceballosa, za sada nema naznaka da će se to i dogoditi. Perez je vrlo tašt tip, pomalo zlopamtilo i traženje velike plaće za produžetak ugovora, kao pritisak jer može otići bez odštete, kao da je predsjedniku Reala diglo tlak. Ceballos je solidan, ali nakon toliko godina prosječnosti Real nije uvjeren da može biti veličina koju momčad treba. Sigurno nije dimenzija Modrića, a kako Perez želi Bellinghama iz Borussije Dortmund, pitanje je gdje bi bilo mjesta za Ceballosa. Pogotovo ako Modrić i Kroos ostanu još jednu sezonu. Što djeluje prilično izvjesno...

Ono što se poklapa u inflaciji virtualnih istina, citiranju raznih “upućenih novinara” sa svih strana Europe, koji svakodnevno nabacuju 2-3 dnevne “prave istine i kombinacije gdje tko ide”, to je neizvjestan status Carla Ancelottija. Što i nije teško pogoditi. Ili će uzeti trofej LP-a ili prvenstva i kup, ili će u lipnju zaključiti i drugu eru u Realu. Ono što nas malo čudi to je kako je upao u istu zamku kao i prije osam godina. Real je tada briljirao u prvom dijelu sezone, trudio se gurati sve igrače da budu svi zadovoljni, a onda kada se Modrić ozlijedio, a velika serija pobjeda je prekinuta, uslijedio je veliki pad.

Ancelottija je pritisak medija očito opet “navukao” da počne miješati momčad, sustave, želeći zadovoljiti igrače, predsjednika, medije, a naposljetku je Real izgubio sjaj i postao sterilan. Bljesak na Anfieldu je dao naslutiti što ta momčad može, ali problem je da Ancelotti prije i poslije te utakmice nije vodio momčad “kako je htio” kao u Liverpoolu. Zato će na kraju sezone platiti ceh jer objektivno ovaj Real ne djeluje u takvoj formi da može osvojiti Ligu prvaka, niti da može na Camp Nou preokrenuti prvo slabiji kurs La Lige, a potom i uzvrat Kupa kralja...

Tagovi: Carlo Ancelotti, Real Madrid, Luka Modrić, Chelsea, Toni Kroos
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE