GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ancelotti preporodio Everton: Promijenio je treninge i režim prehrane

Ancelotti preporodio Everton: Promijenio je treninge i režim prehrane
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2020 / 20:36
Autor: SEEbiz / H
LIVERPOOL - Dolazak Carla Ancelottija na klupu Evertona pokazao se već sada odličnim potezom, s njim je klub s Goodison Parka osvojio 17 bodova u Premier ligi, i samo je Liverpool uspješniji od njih. Everton se maknuo iz opasne zone, te je je stigao na sedmo mjesto, blizu pozicija koje vode u Europu.

Everton je u sezonu krenuo s velikim ambicijama, budući da je u ljetnom prijelaznom roku puno potrošio na igračka pojačanja. No, izostali su očekivani rezultati i nakon nakon 17 kola Premier lige bili su na 16. mjestu, tri boda iznad zone ispadanja. Vodstvo je dalo otkaz portugalskom treneru Marcu Silvi, a klub je u tri utakmice vodio dotadašnji pomoćni trener Duncan Ferguson.

I dok je Marco Silva preferirao sustav 4-2-3-1, Ferguson je to odmah promijenio u 4-4-2, a to je sustav koji voli i Ancelotti. Trofejni talijanski nogometni stručnjak zadržao je Fergusona u svom stožeru te je odmah uveo nekoliko promjena. Dominic Calvert-Lewin i Brazilac Richarlison postali su standardni napadački dvojac, a bočni braniči dobili su zadatak budu aktivniji u ofenzivi.

Igra Evertona postala je okomitija i efikasnija.

Promijenio se i način treninga. Kod Marca Silve treninzi su dugo trajali, a kod Ancelottija oni su postali kraći, ali tempo treninga je intenzivniji. Također, Ancelotti je ukinuo strogi režim prehrane pod kojim su igrači u točno određeno vrijeme morali jesti. Ancelotti je uvijek, pa tako i u Evertonu, nastojao da se među igračima "razvije kemija i prijateljsko ozračje". Igrači mogu slobodno otići u večernji provod, a jedini uvjet je da sljedeći dan na treningu budu na sto posto.

Trofejni talijanski stručnjak, koji je tri puta osvajao Ligu prvaka, dva puta s AC Milanom i jednom s Real Madridom, zna kako relaksirati igrače. O tome govori Theo Walcott:

- Uoči utakmice s Watfordom pozvao me na stranu i rekao 'Theo, slobodno zabijaš golove, imaš moju dozvolu'. To me nasmijalo i opustilo. Tu utakmicu gubili smo 0-2 da bi na kraju slavili sa 3-2, a ja sam zabio pobjednički gol u sudačkoj nadoknadi. S njim možeš biti opušten i možeš slobodno razgovarati o bilo čemu. Takav je Ancelotti, smirujuće djeluje na atmosferu u svlačionici.

Ancelotti je na klupi Evertona debitirao 26. prosinca, na "Boxing day", pobjedom protiv Burnleyja. U osam prvenstvenih susreta pod njegovim vodstvom Everton je upisao pet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, od Manchester Cityja (1-2). Ipak, tek sada slijede pravi izazovi, pred klubom je "pakleni raspored" jer ih u sljedeća četiri kola čekaju utakmice protiv Arsenala, Manchester Uniteda, Chelseaja i Liverpoola.

No, Dominic Calvert-Lewin nije zabrinut: - Svi znamo što nam je cilj, igrati u Europi sljedeće sezone. Ancelotti nam je usadio samopouzdanje i to bi moglo biti odlučujuće.

Tagovi: Carlo Ancelotti, Everton, Theo Walcott, Duncan Ferguson, Liverpool, Marco Silva
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE