GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ancelotti napušta klupski nogomet nakon Reala

Ancelotti napušta klupski nogomet nakon Reala
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2022 / 14:47
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Uoči uzvratnog dvoboja polufinala Lige prvaka, u kojem će Real Madrid u srijedu na Santiago Bernabeuu pokušati uloviti gol zaostatka (3-4) protiv Manchester Cityja, 62-godišnji trener "kraljevskog kluba" Carlo Ancelotti najavio je da će mu ovo biti posljednji trenerski posao u nekom klubu.

“Da, nakon Reala ću vjerojatno prestati”, izjavio je trofejni talijanski stručnjak za Amazon Prime, ali odmah dodao: “Ako me klub želi zadržati još deset godina, onda ću biti trener još deset godina.”

U 26 godina bavljenja trenerskim poslom, koji je započeo na klupi Reggiane, Ancelotti je mijenjao klubove 11 puta, a svoj drugi mandat u Realu započeo je prošlog ljeta nakon što je dvije godine vodio Everton.

Real je četiri kola prije kraja Španjolskog prvenstva osigurao naslov prvaka Španjolske, što je Ancelottiju peti nacionalni naslov u trenerskoj ulozi. Prvak države je još bio s Milanom, Chelseajem, PSG-om i Bayernom, a ukupno je osvojio 22 trenerska trofeja, među kojima istaknuto mjesto imaju tri trijumfa u Ligi prvaka – dva s Milanom i jedan s Realom.

Talijan je rekao da bi se u budućnosti želio više posvetiti svojim unucima, ići na putovanja sa suprugom i posjetiti mjesta na kojima još nije bio.

“Mnogo je takvih mjesta. Nikada nisam bio u Australiji. Nikada nisam bio u Rio de Janeiru. Kad prekinem trenersku karijeru, bit će mnogo toga što ću moći raditi”, rekao je Ancelotti koji je ostavio otvorenom mogućnost da preuzme posao izbornika u nekoj od reprezentacija.

“Da, možda bih mogao biti izbornik, ali prerano je za to. Sigurno to neće biti za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo. No za četiri godine, zašto ne?”, zaključio je 62-godišnji Talijan koji je postao najstariji trener u povijesti španjolske La Lige s osvojenim naslovom prvaka.

Tagovi: Carlo Ancelotti, Real Madrid, Luka Modrić, Chelsea
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE