GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ana Belac ostvarila najveći uspjeh slovenskog golfa

Ana Belac ostvarila najveći uspjeh slovenskog golfa
GOLF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2020 / 22:21
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ana Belac iz Portoroža postigla je najveći uspjeh slovenskog golfa pobjedom na turniru Carolina Classic na igralištu Pinehurst u Sjevernoj Karolini s nagradnim fondom od 200 000 američkih dolara.

Povijesnom pobjedom otvorila je vrata najvišoj svjetskoj klasi LPGA u prvoj sezoni među profesionalnim igračima.

Dvadesettrogodišnja Belac pobijedila je u velikom stilu, najbližu pratiteljicu, Amerikanku Allison Emrey, pretekla je sa četiri poteza. Vodila je od prvog do zadnjeg dana, igrajući prva tri kola pod par terena i zadnja +2. Na dan otvorenja, zamahnula je na vrh sa šest poteza ispod para ili 66 udaraca, a zatim postigla 71, 70 i 74.

S naslovom, prvom za slovenski golf na profesionalnim turnejama nakon drugog mjesta Katje Pogačar na turniru Europske serije u Canberri 2019. godine, Belačeva je zauzela drugo mjesto u ukupnom poretku turneje Symetra, što je ulazna točka za Ladies Professional Golf Association (LPGA). Ovim je turniru pred kraj sezone na Symetra Touru zajamčeno mjesto među najboljim golferima svijeta za sljedeću sezonu.

To je izvanredno postignuće, rijetko viđeno na turneji Symetra. Belac je odigrala samo osam turnira od travnja, kada je postala profesionalna igračica nakon završetka studija na Sveučilištu Duke. Napravila je rez na svima njima odnosno svrstala se u gornju polovicu izvođača; tri puta se ubacila u prvih deset, a najlošiji rezultat joj je 42. mjesto.

U pola godine zaradila je dobrih 47.000 dolara (za pobjedu je dobila 30.000), što je drugi najbolji rezultat na turneji Symetra. S manje od tisuću dolara pred njom je Španjolka Fatima Fernandez Cano, a Amerikanka Kim Kaufman na trećem mjestu već gotovo 5000 dolara zaostaje za Slovenkom.

Tagovi: Ana Belac, golf, profesionalni golf, Carolina Classic, Sveučilište Duke
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE