GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alkmaar: Mi trebamo u Ligu prvaka, a ne Ajax

Alkmaar: Mi trebamo u Ligu prvaka, a ne Ajax
ŽALBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 14:48
Autor: SEEbiz / Index.hr
AMSTERDAM - Nizozemski prvoligaš AZ Alkmaar zatražio je od Europske nogometne federacije (Uefa) poništenje odluke Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) kojom je Ajaxu dodijeljeno mjesto koje direktno vodi u natjecanje po skupinama Lige prvaka sljedeće sezone.

Nakon što je nizozemska vlada zabranila sve nogometne aktivnosti do rujna ove godine, KNVB je koncem travnja donio odluku o prekidu prvenstva te prvi put nakon 1945. nije proglašen novi prvak države. Odlučeno je kako neće biti ni promocije u viši rang natjecanja, kao ni ispadanja iz Eredivisie.

Kad su europska mjesta u pitanju, odlučeno je da u Ligu prvaka direktno ide Ajax, a u kvalifikacije Lige prvaka AZ Alkmaar, dok će Feyenoord, PSV i Willem II biti predstavnici u sljedećoj sezoni Europa lige.

Ajax i AZ su prekid dočekali bodovno izjednačeni na vrhu ljestvice, a pri tome je Ajax imao za osam golova bolju razliku pogodaka, dok je AZ imao bolji međusobni omjer s obzirom na to da je u oba navrata bio bolji od Kopljanika.

U Alkmaaru vjeruju kako su oni trebali biti prijavljeni kao direktni putnici u Ligu prvaka jer su u ovoj sezoni pobijedili Ajax i kod kuće i u gostima. U Alkmaaru su slavili 1:0, a u Amsterdamu 2:0.

"Razlika pogodaka nije objektivan kriterij", poručili su iz AZ-a.

Iz KNVB-a su poručili kako nemaju namjeru promijeniti svoju odluku.

"Mjesta u europskim kupovima sljedeće sezone odlučili smo na temelju tri kriterija: transparentnosti, objektivnosti i sportske sposobnosti. Držimo se ljestvice, a Ajax je broj jedan", poručili su iz KNVB-a.

Tagovi: AZ Alkmaar, Ajax, Nizozemska
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE