GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aguero za oproštaj od Cityja dobio mural, a najavljen je i spomenik

Aguero za oproštaj od Cityja dobio mural, a najavljen je i spomenik
POČAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2021 / 11:51
Autor: SEEbiz / Index.hr
MANCHESTER - Sergio Aguero na kraju sezone odlazi iz Manchester Cityja.

Njegov klub večeras protiv Evertona igra zadnje kolo Premiershipa, a to će ujedno biti i posljednja Argentinčeva utakmica na Etihadu za klub u koji je došao 2011. godine iz Atletico Madrida.

Agüero je u deset velikih sezona osvojio pet naslova prvaka, jedan FA kup te šest Liga kupova i ostat će zapamćen kao najveći igrač toga kluba u povijesti. U 388 utakmica zabio je čak 258 golova uz 73 asistencije, a 29. svibnja protiv Chelseaja u Portu ima priliku osvojiti i Ligu prvaka.

City sprema veliki oproštaj svojem sjajnom strijelcu. Na Twitteru je objavio njegovu fotografiju sa svim trofejima koje je osvojio, a u dijelu grada koji pripada Cityju osvanuo je i golemi mural. Na njemu je Agüero oslikan kako slavi epski gol u 94. minuti utakmice protiv QPR-a u zadnjem kolu Premiershipa 2012. godine, kojim je Cityju donio naslov prvaka nakon 44 godine.

City je u gradu predstavio i mozaik s likom 32-godišnjeg Argentinca koji se nalazi ispred Cityjeva trening-centra. Klub je naručio i spomenik u Argentinčevu čast, a on bi se također trebao nalaziti u dijelu grada koji naginje prema Cityju.

Agüero bi karijeru trebao nastaviti u Barceloni s kojom je navodno u poodmaklim pregovorima. Na Nou Camp će doći kao slobodan igrač, a ugovor bi trebao potpisati do 2023. godine. Prije nego što je došao u City, Agüero je za Atletico Madrid u 230 utakmica zabio 100 golova.

Tagovi: Sergio Aguero, Manchester City, Barcelona, Atletico Madrid, Pep Guardiola
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE