GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Agnelli priznao da je projekt Superlige propao

Agnelli priznao da je projekt Superlige propao
PRIZNANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:31
Autor: SEEbiz / H
TORINO - Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli priznao je u srijedu da je projekt osnivanja nogometne Superlige propao, te je ustvrdio da je šest engleskih klubova odustalo od njega nakon intervencije britanaske vlade i premijera Borisa Johnsona.

Agnelli je kazao da su oni prijetili donošenjem zakona koji bi spriječio odlazak Manchester Cityja, Arsenala, Manchester Uniteda, Tottenhama, Liverpoola i Chelseaja u Superligu.

"Čuo sam priče da bi britanski političari to shvatili kao napad na Brexit", rekao je Agnelli.

Samo 48 sati nakon njenog osnivanja projekt Superlige je propao, jer ga je napustilo šest klubova iz engleske Premijer lige (Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Tottenham), a u srijedu su se za njima poveli Atletico Madrid, Inter i AC Milan, pa su u projektu Superlige ostala još samo tri kluba - Real Madrid, Barcelona i Juventus.

Upitan da li se projekt ipak može ostvariti, Agnelli je rekao Reutersu: "Iskreno, to nije moguće".

Agnelli je uvjeren da je europskom nogometu potrebna promjena te da mu nije neugodno zbog načina na koji su pokušali ostvariti Superligu.

"U 24 sata nekoliko klubova me je pitalo da li se mogu priključiti. Neću vam reći koliko klubova, ali ja sam i dalje uvjeren u ljepotu tog projekta", dodao je.

Andrea Agnelli bio je i predsjednik Europskog udruženja nogometnih klubova (ECA), ali je nakon što se otkrio plan osnivanja Superlige podnio ostavku i postao je potpresjednik te lige bogatih, a za čelnika je izabran je predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Tagovi: Juventus, Andrea Agnelli, Superliga
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE