GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Advocaat više nije izbornik Iraka

Advocaat više nije izbornik Iraka
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2021 / 10:14
Autor: SEEbiz / H
BAGDAD - Iskusni nizozemski nogometni stručnjak Dick Advocaat (74) podnio je ostavku na dužnost iračkog izbornika nakon samo tri mjeseca.

Tijekom tog razdoblja Advocaat je vodio Irak u šest kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo u Kataru te nije ostvario niti jednu pobjedu upisavši po četiri remija i dva poraza. Irak se stoga četiri kola prije kraja kvalifikacija nalazi na pretposljednjem, petom mjestu skupine A s četiri boda, 10 manje od druge Južne Koreje koja drži posljednje mjesto koje vodi u Katar, a dva manje od trećih UAE koji drže mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Umjesto Advocaata, momčad Iraka će na skorašnjem Arapskom kupu, koji počinje sljedećeg tjedna u Kataru, voditi Crnogorac Željko Petrović.

"Očekivanja nisu bila u skladu s mogućnostima. Reprezentacija Iraka je u tranzicijskoj fazi, moraju se uključiti mlađi igrači, a to je dugotrajan proces. Mi smo morali stvoriti rezultat u kratkom razdoblju i u principu smo ostvarili i neke dobre rezultate poput neodluenog protiv Južne Koreje. Problem nam je bio postizanje golova", kazao je Advocaat.

Irak se samo jednom dosada plasirao na SP i to 1986. godine.

Tagovi: Dirk Advocaat, Nizozemska
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE