GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aco Petrović neugodno iznenađen izborom Sesara

Aco Petrović neugodno iznenađen izborom Sesara
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2023 / 08:57
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Nakon odluke Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza da novi izbornik muške košarkaške reprezentacije postane Josip Sesar, sportski direktor Saveza Aleksandar Petrović doživio je toliku količinu neugodnih komentara na Twitteru da je svoj profil na toj društvenoj mreži odlučio ugasiti.

No nisu samo tviteraši sasuli paljbu po Hrvatskom košarkaškom savezu nego to čine i forumaši. A ako je suditi po njihovim reakcijama, statistički gledano čini se da je u očima košarkaških fanova neizabrani Dario Gjergja bio favorit u ovoj izbornoj utrci, no članovi Upravnog odbora HKS-a odlučili su drukčije, piše Večernji list.

A to tijelo, koje se dosad nije našlo u ulozi da mora birati između dvojice kandidata, sačinjavaju osobe među kojima je daleko najpoznatije ime Danira Bilić, svojedobno najbolja košarkašica Europe. Štoviše, Danira je jedino jako sportsko ime poznato široj sportskoj javnosti jer to svakako nisu Željko Dorić, Miroslav Vagner, Zdravko Rupnik, Željko Predovan, Vice Sep, Dražen Pejić, Ivica Mlinarević, Josip Milaković, Ivan Matančić i Goran Trška. Članovi košarkaške vlade još su i cijenjeni pulmolog Bernard Budimir (predsjednik Furnira, najugodnijeg iznenađenja HT Premijer lige) i predsjednik Nikola Rukavina, nasljednik Stojka Vrankovića, koji će pred birače morati izaći i u lipnju, na redovitoj izbornoj Skupštini.

– Glasovanje je otišlo u smjeru koji ja nisam predlagao i malo je reći da sam bio šokiran kada mi je glavni tajnik Saveza Joke Vranković javio da je rezultat glasovanja bio 8:2 u Sesarovu korist. U tom trenutku ja sam se vozio prema Dalmaciji jer sam tamo imao dogovorenu obvezu pa je bilo dogovoreno da prezentiram obojicu kandidata te da potom napustim sjednicu Upravnog odbora koja je imala i drugih točaka na dnevnom redu – kazao nam je Aco, kojeg smo uspjeli dobiti prije nego što se isključio iz javnosti.

Oni koji ne razumiju tko je tu zapravo donosio odluku udaraju po Aci, a oni koji to shvaćaju pitaju se zašto je uopće izlazio s dvojicom kandidata znajući da krajnji izbor može biti i onaj kojeg on nije zagovarao.

– Sve do prošlog ponedjeljka i razgovora koji sam u Bruxellesu obavio s Gjergjom, Sesar je bio evidentan kandidat. No Gjergjinim pristankom on je od ta dva kandidata stekao moje veće povjerenje. U sklopu izlaganja, s potpitanjima, koje je trajalo 50-ak minuta, predstavio sam obojicu kandidata i kazao da je Gjergja sadašnjost, a Sesar talentirana budućnost. Prilično miran sam otišao s Upravnog odbora jer sve što sam dosad radio nailazilo je na odobravanje, svi moji prijedlozi bili su prihvaćani sto posto.

Zašto je sportski direktor prednost davao Gjergji?

– On je netko tko je s reprezentacijom Belgije prošao ovo što Hrvatska treba proći, od pretkvalifikacija do Eurobasketa, i poznaje put koji je pred nama. Zna materiju, radio je u sličnim uvjetima protiv suparnika slične kvalitete. Osim toga, govorimo o treneru koji je s reprezentacijom slične kvalitete kao što je naša dva puta pobijedio Pešićevu Srbiju, a na Eurobasketu, jedini, i budućeg prvaka Europe Španjolsku.

Dakako, govorio je Aco i o Sesarovim vrlinama.

– S njim sam imao prilike surađivati, bio mi je pomoćnik u dva kvalifikacijska prozora pa sam se uvjerio da je talentiran, da je čovjek koji upija i da će svakim danom biti sve bolji. I zato sam rekao da je on budućnost, a da nam, s obzirom na ono što nas čeka, ovog časa više treba Gjergja. Uostalom, ja sam sa Sesarom puno bolji nego što sam s Gjergjom jer s njim sam proveo četiri mjeseca, a s Gjergjom četiri sata, no biti bolji s nekim ne znači i da je to trenutačno bolje rješenje za reprezentaciju.

Sada, nakon bitke, izgleda da bi Petroviću bilo puno bolje da je obavio jedan neugodan razgovor sa Sesarom, u kojem bi mu objasnio zašto je predložio samo Gjergju, nego što sada mora trpjeti vagone uvreda.

– Sada to izgleda tako, no nisam htio biti nekorektan prema Sesaru.

Tagovi: Aleksandar Petrović, Dario giergia, Hrvatski košarkaški savez, Josip Sesar, Nikola Rukavina
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE