GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aco Petrović blizu klupe Splita

Aco Petrović blizu klupe Splita
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 17:01
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
SPLIT - Aleksandar Aco Petrović je trenerska bomba, koja se očekuje na Gripama. S proslavljenim košarkašem i stručnjakom je praktički sve dogovoreno, on će preuzeti kormilo Splita do kraja ove sezone pod jednim, jedinim uvjetom, a to je da mu u petak Košarkaški savez Brazila izda dopuštenje za ovaj kratki izlet.

Kao što se zna Petrović je od kraja 2017. godine izbornik Brazila i ostat će na toj funkciji, vodit će Brazil u kvalifikacijama za Olimpijske igre, što će se igrati u Splitu krajem lipnja. On je i sada bio u Brazilu, trebao je voditi reprezentaciju u posljednjem „prozoru“ za AmeriCup 2022. godine (prvenstvo Amerika), ali im je zabranjen ulaz u Kolumbiju (Cali) zbog zdravstvenih restrikcija uvedenih oko korona virusa. Brazil se već plasirao sa sve četiri pobjede, odgođene utakmice s Panamom i Paragvajom će se nadoknaditi, ne zna se kada.

Uglavnom, Aco Petrović je voljan i željan preuzeti Split, razgovarao je sa čelnicima kluba i s njima je brzo sve usuglasio. Preostalo je, dakle, da se Petrović čuje s prvim ljudima brazilske federacije, Manoelom Cidom Castrom i Carlosom Robertom Fontenelleom. Ako oni upale zeleno svjetlo, eto Petrovića na Gripama već za vikend. S nekim od igrača Žutih već se čuo, opipao je puls i po svemu sudeći, reakcije su pozitivne.

Prije trinaest godina Petrović je, tada kao trener Zadra, uskratio Splitu mogućnost za osvajanje titule prvaka Hrvatske. U finalu doigravanja, u petoj i presudnoj utakmici, ujedno posljednjoj u Jazinama prije preseljenja na Višnjik, Zadar je slavio, rezultat je bio 89:65. Kako je Petrović kao trener osvojio i više titula prvaka s Cibonom, jasno je što mu se pruža u Splitu. Kompletirati hat-trick, biti prvak s tri najveća hrvatska kluba.

Split se u srijedu sporazumno razišao s Ivicom Skelinom, Nadzorni odbor je procijenio da momčad u kojoj je trenutno sedam reprezentativaca (Pavle Marčinković, Roko Leni Ukić, Marin Marić, Antonio Vranković, Toni Perković – Hrvatska, Marko Luković – Srbija i Sani Čampara – BiH; plus Luka Babić i ozlijeđeni Blaž Mesiček i Ilija Đoković) može bolje od aktualnih rezultata. Žuti su nakon iznenađujuće dobrog starta u ABA ligi (omjer 3-3) doživjeli deset poraza u posljednjih 11 utakmica, u prvenstvu Hrvatske imaju pet poraza (tri od autsajdera Sonika, Šibenke i Zaboka), dok su u finalu Kupa izgubili od Zadra u Omišu. Da se razumijemo, taj poraz od Zadra nakon što ih 17 godina nije bilo u finalu, nije sam po sebi razlog za smjenu Skelina. Nadzorni odbor na čelu s Domagojem Maroevićem je odlučio prodrmati Gripe od temelja shvativši da Zadar i Cibona u ovakvom kontekstu mogu steći veliku psihološku prednost u odnosu na njih. I zato su u potrazi za trenerom zaključili da je Aco Petrović idealna osoba, koja svojom zaraznom energijom može preokrenuti tijek događaja.

Petroviću se ideja svidjela, pritom nije bilo previše razgovora oko uvjeta i trajanja ugovora. Zajednička je želja osvojiti titulu prvaka i ostalo je samo čekati odgovor iz Brazila. Petrović mora uvjeriti poslodavce da angažman sa Splitom neće naštetiti reprezentaciji Brazila, uostalom, bit će u gradu u kojem će se igrati olimpijske kvalifikacije za Tokio. Smetnji ne bi smjelo biti, jer eventualna peta utakmica finala prvenstva Hrvatske igrat će se 9. lipnja, čak dvadeset dana prije početka kvalifikacijske skupine u Splitu. Dakle, Aco može i otići na okupljanje reprezentacije u Brazil (ako će okupljanje biti tamo, igrači su mu raštrkani od Europe do SAD-a) i odraditi s njima pripreme.

Tagovi: Aleksandar Petrović, KK Split, Ivica Skelin, Brazil, Pavle Marčinković, Roko Leni Ukić, Marin Marić, Antonio Vranković, Toni Perković
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE