GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ABA liga: Splitu dramatična pobjeda nad Megom

ABA liga: Splitu dramatična pobjeda nad Megom
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2022 / 21:13
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Košarkaši Splita u dramatičnoj su završnici ostvarili vrlo važnu pobjedu protiv beogradske Mege svladavši ju sa 81-80 (25-27, 13-16, 21-12, 22-25) u utakmici 24. kola ABA lige.

To je bila šesta pobjeda u sezoni za splitske košarkaše (6-17) kojom su zadnjoj Krki (4-18) pobjegli na dvije pobjede razlike u borbi za izbjegavanje izravnog ispadanja iz ABA lige. Do kraja sezone Splićanima su ostale još tri utakmice, dok će slovenska momčad imati još četiri nastupa.

Za treću uzastopnu pobjedu Splita Toni Perković je ubacio 21 koš, Amerikanac Shannon Shorter je postigao 17, a Slovenac Nejc Barič 15 poena. Megu je predvodio sjajni Boriša Simanić koji je postigao 30 koševa pogodivši sedam trica iz osam pokušaja.

Mega je serijom 11-0 s kraja druge i početkom treće četvrtine došla do 12 koševa prednosti (38-50) u 22. minuti. No, "žuti" su do kraja trećeg perioda ubacili 21, a primili samo pet koševa te u zadnjih deset minuta ušli s prednošću od četiri poena (59-55).

U zadnjoj četvrtini je domaća momčad došla do +7 (71-64) u 36. minuti, ali je nakon trice Simanića Mega došla na jedan poen zaostatka (73-72) 70 sekundi prije kraja. Kod 75-74 pola minute prije kraja, Matković je napravio nesportsku pogrešku na Karlu Žganecu, koji je pogodio jedno od dva bacanja, a na isteku sljedećeg napada Perković je tricom od ploče digao prednost Splita na 79-74.

Simanić novom tricom smanjuje na 79-77, a kad je pet sekundi prije kraja Shorter pogodio oba bacanja za 81-77, činilo se da je drami kraj. No, za novi zaplet pobrinuo se Toni Perković koji je, ničim izazvan, išao blokirati pokušaj trice Nikole Jovića. Perković je zaradio osobnu pogrešku, a Jović je pogodio tricu i dobio dodatno slobodno bacanje za produžetak. Ipak, gostujući krilni igrač je promašio i pokrenuo lavinu oduševljenja na dobro ispunjenim tribinama u maloj dvorani na splitskim Gripama.

Tagovi: ABA liga, KK Split, Mega, Toni Perković, Shannon Shorter, Roko Leni Ukić, Nejc Barič
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE