GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Rezultat pretrage za pojam: nakladnik VBZ
Dan Brown: Glazba je moja prva ljubav
KNJIŽEVNIK I GLAZBENIK
Dan Brown: Glazba je moja prva ljubav
ZAGREB - Za slavnog američkog pisca trilera Dana Browna pisanje je proces prepun obrata i neizvjesnosti, uzbudljiva igra oranja po dubinama vlastitih misli, a jednako kao što dobro poglavlje knjige postavlja pitanja i daje odgovore, isto, po njegovim riječima, vrijedi i za dobru glazbenu dionicu.
Objavljena knjiga zapisa, intervjua i tekstova Branislava Glumca
KNJIGE
Objavljena knjiga zapisa, intervjua i tekstova Branislava Glumca
ZAGREB - Nakladnik VBZ objavio je novu knjigu Branislava Glumca "Iza ugla, ogledalo", knjigu zapisa, intervjua i tekstova u kojima se ogleda više od 65 godina prisustva toga književnika, kritičara i antologičara u hrvatskoj književnosti i kulturi.
Svjetska promocija glazbenog albuma Dana Browna u listopadu u Zagrebu
ALBUM
Svjetska promocija glazbenog albuma Dana Browna u listopadu u Zagrebu
ZAGREB - Slavni američki pisac Dan Brown objavit će krajem godine interaktivnu slikovnicu "Divlja simfonija" za koju je sam skladao glazbu, a svjetska praizvedba njegova prvog glazbenog albuma bit će upriličena 10. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Preminuo književnik i prevoditelj Bekim Sejranović
IN MEMORIAM
Preminuo književnik i prevoditelj Bekim Sejranović
ZAGREB - Nakon kratke i teške bolesti u 48. godini života iznenada je u Banja Luci umro istaknuti književnik i književni prevoditelj Bekim Sejranović, priopćio je njegov hrvatski nakladnik VBZ.
Pokrenuta nova biblioteka
KNJIGE
Pokrenuta nova biblioteka "Na margini" s fokusom na manjinske skupine
ZAGREB - Nakladnik VBZ pokrenuo je novu biblioteku "Na margini" tematski fokusiranu na manjinske i marginalizirane skupine u društvu, u sklopu koje je na hrvatskom objavljen roman "Izlaz - Zapad" nagrađivanog britansko-pakistanskog pisca Mohsina Hamida.
Milko Valent predstavio novu zbirku pjesama
POEZIJA
Milko Valent predstavio novu zbirku pjesama "Otvorena rosa"
ZAGREB - Prozaik i pjesnik Milko Valent predstavio je u srijedu u Zagrebu svoju novu zbirku poezije "Otvorena rosa", u kojoj, kako je rečeno, taj avangardni i često osporavani književnik nastavlja svoj višedesetljetni 'poetski rat' protiv "u mnogim aspektima bolesne zbilje".
Pet kandidata u užem izboru za nagradu Meša Selimović
KNJIŽEVNE NAGRADE
Pet kandidata u užem izboru za nagradu Meša Selimović
ZAGREB - Osim dva romana hrvatskih pisaca - "Blue moon" Damira Karakaša i "Brdo" Ivice Prtenjače, tu su i i roman "Kuća sećanja i zaborava" Filipa Davida, "Utjeha noćnog neba" Dževada Karahasana i "Devet" crnogorskog novinara i književnika Andreja Nikolaidisa.
Mandić o krimiću: Dijete moderne masovne civilizacije
KNJIGE
Mandić o krimiću: Dijete moderne masovne civilizacije
ZAGREB - Knjiga "Principi krimića" Igora Mandića prvotno je objavljena 1985. godine, a nastala je dobrim dijelom kao rezultat vrlo intenzivnog uredničkog i recenzentsko-kritičarskoga posla kojim se u to vrijeme (1979. – 1984.) bavio njezin autor.
Predstavljen
KNJIGE
Predstavljen "Istočni epistolar" Predraga Matvejevića
ZAGREB - Matvejević je podsjetio da je dio pisama iz Rusije pisao svome ocu - po porijeklu Ukrajincu, Rusu po jeziku i kulturi, istodobno kršćaninu i ekumenistu, koji nije bio ni 'bijeli' ni 'crveni', a gajio je stanovitu simpatiju prema menjševicima koju pak nije isticao.
<<  <  Strana 1 od 1 . Ukupno: 9.  >  >>
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE