GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Rezultat pretrage za pojam: Milivoj Beader
Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza hrvatski je kandidat za Oscara
OSCAR
Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza hrvatski je kandidat za Oscara
ZAGREB - U konkurenciji šest filmova, Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza odabrana je za hrvatskog kandidata za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.
ZKM za 72. rođendan uputio poruku solidarnosti
TEATAR
ZKM za 72. rođendan uputio poruku solidarnosti

ZAGREB - U povodu svojeg 72. rođendana, 29. ožujka, Zagrebačko kazalište mladih uputilo je poruku o važnosti solidarnosti i kulture, podsjetivši na ulogu solidarnosti u razvoju toga teatra u relevantnu kazališnu ustanovu i jedno od središnjih mjesta kulturnog života glavnog grada.

Koje ćemo filmske premijere gledati u studenome?
U KINIMA U STUDENOME
Koje ćemo filmske premijere gledati u studenome?
ZAGREB - Za mjesec studeni hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su dvanaest premijernih filmova. 
ZKM-ov Hamlet gostuje u Gdanjsku
TEATAR
ZKM-ov Hamlet gostuje u Gdanjsku
ZAGREB - Predstava “Hamlet” Williama Shakespearea, u režiji Olivera Frljića i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih gostuje u ponedjeljak i utorak, 31. srpnja i 1. kolovoza, na 21. međunarodnom Shakespeareovu festivalu u Gdanjsku u Poljskoj.
Trešnje Dubravke Turić premijerno prikazane u Cannesu
FESTIVALI
Trešnje Dubravke Turić premijerno prikazane u Cannesu
CANNES - Kratkometražni igrani film Trešnje redateljice Dubravke Turić, nastao u produkciji kuće Kinematograf, premijerno je prikazan u petak u sklopu programa "15 dana autora“ ("Quinzaine des réalisateurs“) Filmskog festivala u Cannesu.
Hrvatski film i ove godine u Cannesu: Trešnje Dubravke Turić u
FESTIVALI
Hrvatski film i ove godine u Cannesu: Trešnje Dubravke Turić u "15 dana autora"
ZAGREB - Trešnje su priča o odrastanju, čija je radnja smještena u Dalmatinskoj zagori. Bezbrižno ljeto dječaka Jakova postepeno narušavaju napeti obiteljski odnosi, a slijed događaja koji završavaju tragično izazvat će u njemu emotivnu pobunu protiv odraslih, ali i osjećaj vlastite krivnje. 
Inicijativa
DOGAĐAJI
Inicijativa "Puk'o nam je film" traži da ih primi premijer
ZAGREB - "Mi dragovoljci borili smo za nezavisnost zemlje i da možemo slobodno snimati filmove, ova skupina hrvatskih branitelja trebala bi skinuti šape s hrvatskog filma- mi to nećemo dopustiti gospodo", poručio im je redatelj Milivoj Beader, uz ovacije i aplauz okupljenih.
Kurspahićeva predstava
TEATAR
Kurspahićeva predstava "Pad" propituje izdaju Vukovara
ZAGREB - Predstava je smještena u dane uoči pada Vukovara i temelji se na originalnim transkriptima Dedaković – Tuđman te nekim nadopisanim sekvencama.
KAZALIŠTE
"Hamlet" Olivera Frljića u ZKM-u, novo čitanje slavne drame
ZAGREB - Čitava je predstava koncipirana tako da nije Hamlet taj koji postavlja mišolovku, već je ona postavljena za njega. Sve što svi ostali likovi na sceni čitavo vrijeme čine usmjereno je na konačni cilj a taj je namamiti u nju Hamleta.
Kazališna verzija Alana Forda 18. svibnja premijerno u ZKM-u
PREMIJERE
Kazališna verzija Alana Forda 18. svibnja premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Kazališna verzija pokušava ući u duh jezika i groteskni humor Magnusa i Maxa Bunkera, progovarajući o mistifikaciji pojmova siromaštva i bogatstva.
U KINIMA U STUDENOM
"Skyfall" najatraktivnija premijera u studenom (VIDEO)
ZAGREB - Veseli što će se na programu naših kina naći i dva nestrpljivo iščekivana hrvatska filma, "Pismo ćaći" Damira Čučića, hvaljeni pobjednik ovogodišnje Pule, i potencijaln hit, komedija "Sonja i bik" Vlatke Vorkapić.
ZKM-ov
NAGRADE
ZKM-ov "Idiot" najbolja predstava Gavellinih večeri
ZAGREB - U obrazloženju nagrade ističe se "izvrsna dramatizacija i efektna organizacija scenskog prostora te odmjereno alterniranje komornih i dramski potenciranih ansambl prizora, napose zbog pojedinih glumačkih kreacija".
<<  <  Strana 1 od 1 . Ukupno: 12.  >  >>
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE