GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Rezultat pretrage za pojam: GDPR
Pavlović na Croatia Waste Expo: Usluga se ne može naplaćivati unaprijed
NOVI ZG MODEL
Pavlović na Croatia Waste Expo: Usluga se ne može naplaćivati unaprijed
ZAGREB - Usprkos mnogim nejasnoćama i predvidljivim nedostacima, novi model naplate prikupljanja otpada u Zagrebu kreće 1. listopada i neće biti ponovne odgode, rečeno je na panel diskusiji “Grad Zagreb – pozitivne strane kompleksnosti” na 12. Croatia Waste Expo 2022. koji se u organizaciji Poslovnog dnevnika održao jučer u Zagrebu.
Voditelj i izvršitelj obrade - obveze prije sklapanja ugovora
GDPR
Voditelj i izvršitelj obrade - obveze prije sklapanja ugovora
KOLUMNA - Poslovni subjekti redovno se u svom poslovanju mogu naći u ulogama voditelja i izvršitelja obrade neovisno radi li se o tvrtkama, obrtima, udrugama ili drugim organizacijama kada govorimo o poslovnim subjektima.
Nogometaši će na SP-u dobiti aplikaciju za analizu podataka
APLIKACIJA
Nogometaši će na SP-u dobiti aplikaciju za analizu podataka
NYON - Sudionici Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru imat će pristup svojim osobnim podacima o učinku odmah nakon utakmica, što je novi korak u korištenju tehnologije na vrlo visokoj razini, objavila je Međunarodna nogometna federacija (FIFA).
Ogromna kazna za Instagram
GDPR
Ogromna kazna za Instagram
BRUXELLES - Europska unija nije se šalila kada je najavila da će kazniti sve tehnološke tvrtke za koje se utvrdi da krše njezine zakone. Čini se da je Instagram sljedeći na redu za kaznu.
Online prijevare: Kako se tvrtke mogu zaštititi?
ZAŠTITA
Online prijevare: Kako se tvrtke mogu zaštititi?
KOLUMNA - U suvremenom načinu komuniciranja i poslovanja sve veći broj pojedinaca se susreće s različitim hakerskim pokušajima online prijevara.
Kako zakonito označiti prostor pod videonadzorom?
GDPR
Kako zakonito označiti prostor pod videonadzorom?
KOLUMNA - Iako je tema videonadzora jedna od čestih tema koja se pojavljuje kada je u pitanju #GDPR još uvijek često se mogu vidjeti oznake za videonadzor koje ne udovoljavaju zahtjevima osnovne usklađenosti.
Što znači pravo na informiranost i kako to izgleda u poslovnoj praksi?
GDPR
Što znači pravo na informiranost i kako to izgleda u poslovnoj praksi?
KOLUMNA - Pravo na informiranost u osnovi znači da imamo pravo znati određen set informacija o obradi naših osobnih podataka.
Što GDPR kazne u EU znače za hrvatske tvrtke?
KAŽNJAVANJE
Što GDPR kazne u EU znače za hrvatske tvrtke?
KOLUMNA - Primjenom Opće uredbe (GDPR) zaštita osobnih podataka potaknula je zanimanje kod mnogih bilo da se radi o profesionalcima u području privatnosti, službenicima za zaštitu podataka ili pojedincima koji žele saznati više o tome.
Od 1. travnja počinju prijave za potpore za smanjenje troškova plina poduzetnicima
PLIN
Od 1. travnja počinju prijave za potpore za smanjenje troškova plina poduzetnicima
ZAGREB - Prijave za dodjelu potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike počinju 1 travnja, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.
Span preuzeo softversku kompaniju Ekobit
AKVIZICIJE
Span preuzeo softversku kompaniju Ekobit
ZAGREB - Span je 14. ožujka 2022. godine potpisao ugovor o kupoprodaji kojim je preuzeo društvo Ekobit, u transakciji vrijednoj 37.389.637,59 kuna.
Smije li poslodavac pohranjivati životopise kandidata ili izvršiti njihovu provjeru putem društvenih mreža?
GDPR
Smije li poslodavac pohranjivati životopise kandidata ili izvršiti njihovu provjeru putem društvenih mreža?
KOLUMNA - Kada govorimo o obradi osobnih podataka u kontekstu radnih odnosa neovisno što je Opća uredba o zaštiti podataka stupila na snagu 2018. godine još uvijek u praksi nalazimo na brojne nejasnoće kao što je postupanje sa zamolbama i životopisima potencijalnih kandidata za zaposlenje ili provjera potencijalnih kandidata putem društvenih mreža.
AZOP protiv Državnih nekretnina – objavite imena dužnika
DUŽNICI
AZOP protiv Državnih nekretnina – objavite imena dužnika
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka ustvrdila je da je javni interes važniji od zaštite osobnih podataka političara koji žive u državnom stanu, dok državne institucije uskraćuju odgovore o konkretnim osobama pod krinkom GDPR-a, piše u subotu Jutarnji list.
Odbijanje kolačića mora biti jednostavno kao i njihovo prihvaćanje
KAZNA U FRANCUSKOJ
Odbijanje kolačića mora biti jednostavno kao i njihovo prihvaćanje
KOLUMNA - GDPR obvezuje da privola mora biti dobrovoljna, a osoba koja daje privolu prije njezinog davanja mora biti upoznata s davanjem svog pristanka i svim potrebnim informacijama o obradi osobnih podataka.
E-mail adrese za slanje Newslettera
GDPR
E-mail adrese za slanje Newslettera
KOLUMNA - Za svaku obradu osobnih podataka pa tako i za obradu u svrhu marketinga moramo imati jednu od šest zakonitih osnova.
GDPR i Marketing: E-mail adrese za slanje Newslettera
GDPR
GDPR i Marketing: E-mail adrese za slanje Newslettera
KOLUMNA - U vrijeme neprekinutog rasta internetskog marketinga, newsletter je postao jedan od uobičajenih i najisplativijih mehanizama za stvaranje odnosa s novim korisnicima, ali i za izgradnju i održavanje povjerenja s postojećim.
EU COVID potvrde i GDPR: Što kaže Opća uredba?
AKTUALNA TEMA
EU COVID potvrde i GDPR: Što kaže Opća uredba?
KOLUMNA - Uvidom u EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi relevantni dokument ne dolazi do pohrane osobnih podataka te onda nema niti primjene Opće uredbe.
Biometrijski osobni podaci i GDPR
GDPR
Biometrijski osobni podaci i GDPR
KOLUMNA - Upotreba biometrijskih podataka je odavno preplavila tržište kroz različita pametna tehnološka rješenja.
Detektivska iskaznica i GDPR
GDPR
Detektivska iskaznica i GDPR
KOLUMNA - U sklopu eSavjetovanja o izmjenama Pravilnika o sadržaju i izgledu detektivske iskaznice privatnog detektiva, Ministarstvo unutarnjih poslova prihvatilo je zahtjev za izmjene koje je udruga Hrvatski red privatnih detektiva uputilo, uz obrazloženje Centra Feralis vezano za korištenje osobnih podataka na detektivskoj iskaznici.
Zaštita osobnih podataka i društvene mreže
PODACI
Zaštita osobnih podataka i društvene mreže
KOLUMNA - Većina korisnika zna malo ili gotovo ništa o privatnosti na društvenim mrežama, pa se zaprepaste činjenicom da sve što su ikad napisali na internetu negdje ostaje pohranjeno ili da sadržaj koji izbrišu može i dalje postojati u pričuvnim kopijama.
Što sa situacijama kada sami objavimo vlastite osobne podatke?
GDPR
Što sa situacijama kada sami objavimo vlastite osobne podatke?
KOLUMNA - Često vlada uvjerenje da osobne podatke koji su nam javno dostupni možemo nesmetano koristiti za svoje poslovne potrebe a to nije tako.
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
GDPR
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
KOLUMNA - GDPR propisuje da poslovni subjekt može poslovati samo s usklađenim poslovnim subjektom. Zbog toga je od iznimne važnosti da upravo knjigovodstveni servisi moraju biti usklađeni.
GDPR revizija: Rješenje za poslovanje bez regulatornog rizika
REVIZIJA
GDPR revizija: Rješenje za poslovanje bez regulatornog rizika
KOLUMNA - Tvrtke često imaju vrlo jasan stav kada je riječ o poslovanju u skladu sa zakonima kako bi se izbjegle neugodnosti za poslovanje i organizaciju te, naravno, zaobišle izdašne financijske kazne.
Ako obrada osobnih podataka nije u skladu s GDPR, imate pravo na naknadu štete
GDPR
Ako obrada osobnih podataka nije u skladu s GDPR, imate pravo na naknadu štete
KOLUMNA - Osoba ne mora dokazivati svoju sumnju, objašnjavati ili navoditi stručne razloge za pritužbu, već je teret dokazivanja uvijek na subjektu protiv kojeg se pritužba podnosi.
Irska kaznila WhatsApp s 270 milijuna dolara
KAZNA
Irska kaznila WhatsApp s 270 milijuna dolara
DUBLIN - Facebookova usluga razmjene poruka WhatsApp irske su vlasti u četvrtak kaznile s gotovo 270 milijuna dolara zbog netransparentnosti u pogledu načina na koji koristi podatke prikupljene od ljudi, u slučaju koji predstavlja veliki test sposobnosti Europe da provede svoj značajni zakon o privatnosti podataka.
Ogromna kazna za Instagram
GDPR
Ogromna kazna za Instagram
PRIJE 26124 MIN
Što GDPR kazne u EU znače za hrvatske tvrtke?
KAŽNJAVANJE
Što GDPR kazne u EU znače za hrvatske tvrtke?
PRIJE 229183 MIN
Span preuzeo softversku kompaniju Ekobit
AKVIZICIJE
Span preuzeo softversku kompaniju Ekobit
PRIJE 295347 MIN
E-mail adrese za slanje Newslettera
GDPR
E-mail adrese za slanje Newslettera
PRIJE 422839 MIN
EU COVID potvrde i GDPR: Što kaže Opća uredba?
AKTUALNA TEMA
EU COVID potvrde i GDPR: Što kaže Opća uredba?
PRIJE 464665 MIN
Biometrijski osobni podaci i GDPR
GDPR
Biometrijski osobni podaci i GDPR
PRIJE 468968 MIN
Detektivska iskaznica i GDPR
GDPR
Detektivska iskaznica i GDPR
PRIJE 505056 MIN
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
GDPR
GDPR vodič za knjigovodstvene urede
PRIJE 538123 MIN
<<  <  Strana 1 od 4 . Ukupno: 90.  >  >>
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE