GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy
Rezultat pretrage za pojam: GDPR
Koliko je učinkovito instaliranje video nadzora u poslovnom prostoru?
VIDEO NADZOR
Koliko je učinkovito instaliranje video nadzora u poslovnom prostoru?
KOLUMNA - U današnje vrijeme video nadzor je postao jedan od najvažnijih alata ne samo za sigurnost imovine i zaposlenika, već i za poboljšanje učinkovitosti poslovanja.
UZOP podnio prigovor protiv Hrvatske zbog kršenja ljudskih prava
PRIGOVOR
UZOP podnio prigovor protiv Hrvatske zbog kršenja ljudskih prava
ZAGREB - Udruga za zaštitu osobnih podataka podnijela je u petak prigovor Europskoj komisiji protiv RH zbog kršenja temeljnih ljudskih prava u zaštiti privatnosti i osobnih podataka, te EU regulative prilikom imenovanja Zdravka Vukića na čelo Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP).
Austrija: Google optužen za praćenje korisnika
OPTUŽBE
Austrija: Google optužen za praćenje korisnika
BEČ - Noyb, neprofitna organizacija koja se specijalizirala za očuvanje privatnosti i prava korisnika je u ime austrijskog državljanina podigla pritužbu protiv Googlea.
Francuzi će morati nositi maske u javnom prijevozu, a nadzirat će ih kamere
MASKE
Francuzi će morati nositi maske u javnom prijevozu, a nadzirat će ih kamere
PARIZ - Kamere s umjetnom inteligencijom neće moći identificirati osobe, već će samo pratiti koliko ljudi nosi ili ne nosi maske na stanicama podzemne željeznice.
Andrija je tipičan slučaj nedovoljne zaštite osobnih podataka
ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Andrija je tipičan slučaj nedovoljne zaštite osobnih podataka
KOMENTAR - Andrija nije dio perfidnog plana ukidanja demokracije, nego samo još jedan dokaz zanemarivanja zaštite podataka u hrvatskom zdravstvu i šire.
Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj
PRIZNANJA
Prvi hrvatski IT proizvod uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj
ZAGREB - Proizvod Poslovne inteligencije za zaštitu privatnosti, Data Privacy Manager, postao je prvi hrvatski softver uvršten u prestižni Forrester Wave izvještaj koji za globalne kupce recenzira tehnološke proizvode i usluge iz cijelog svijeta.
Vlada želi legalizirati praćenje lokacije mobitela građana u kriznim situacijama
OPASNO
Vlada želi legalizirati praćenje lokacije mobitela građana u kriznim situacijama
ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske u kriznim je okolnostima pokrenula niz izmjena zakona kojima se odgovara na pandemiju koronavirusa, a jedna od njih tiče se Zakona o elektroničkim komunikacijama.
Otkazan ITB Berlin
LOŠE VIJESTI
Otkazan ITB Berlin
ZAGREB - ITB Berlin, vodeći svjetski putnički i turistički sajam ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. ožujka.
GDPR: Europske kompanije kažnjene sa 114 milijuna eura
REGULATIVA
GDPR: Europske kompanije kažnjene sa 114 milijuna eura
ZAGREB - Za kršenje Opće uredbe o zaštiti podataka do sada su naplaćene brojne kazne u zemljama Europske unije.
Više od 100 milijuna eura kazni za kršenje propisa o zaštiti podataka
EK
Više od 100 milijuna eura kazni za kršenje propisa o zaštiti podataka
BRUXELLES - Europski regulatori odredili su novčane kazne u ukupnom iznosu 114 milijuna eura od sredine 2018. kada su na snagu stupili postroženi propisi o zaštiti privatnosti podataka, pokazuje u ponedjeljak objavljeno izvješće.
HNB-u dodatne makrobonitetne mjere, omogućavanje razmjene podataka o klijentima
REGULATIVA
HNB-u dodatne makrobonitetne mjere, omogućavanje razmjene podataka o klijentima
ZAGREB - HNB će raspolagati dodatnim makrobonitetnim mjerama koje će moći propisati bankama kada je to potrebno zbog očuvanja stabilnosti financijskog sustava.
Ranilović: Cijene nekretnina ne mogu rasti beskonačno
TREND
Ranilović: Cijene nekretnina ne mogu rasti beskonačno
ZAGREB - U nekim lokalnim upravama su prostorni planovi veći sedam puta nego što je izgrađeno u tim mjestima u proteklih 2000 godina. Za koga radimo ta Potemkinova sela? Moramo to promijeniti i misliti na održivost u budućnosti, zaključio je Ranilović.
I Marriott kažnjen zbog krađe podataka
GDPR
I Marriott kažnjen zbog krađe podataka
NEW YORK - Britanski regulator ICO ovih dana izrekao je dvije velike kazne vođen europskom regulativom o zaštiti podataka.
British Airways kažnjen sa 183 milijuna funti
GDPR
British Airways kažnjen sa 183 milijuna funti
LONDON - British Airways će morati platiti rekordnu kaznu od 183 milijuna funti za prošlogodišnju povredu povjerljivosti podataka, javlja BBC.
Francuska udruga za zaštitu potrošača podigla kolektivnu tužbu protiv Googlea
TUŽBA
Francuska udruga za zaštitu potrošača podigla kolektivnu tužbu protiv Googlea
PARIZ - Francuska udruga za zaštitu prava potrošača UFC-Que Chosir priopćila je da je podigla kolektivnu tužbu protiv američkog tehnološkog giganta Googlea zbog kršenja strogih europskih zakona o zaštiti podataka.
Zaher: Cijene nekretnina neprimjereno visoke
HGK
Zaher: Cijene nekretnina neprimjereno visoke
ZADAR - Trenutno stambeni krediti banaka bilježe rast od 3,5 %, dok se kamata spustila na povijesno najnižu razinu od oko 3,5 %.
MOL prvi na hrvatskim autocestama ponudio brze punjače za električna vozila
PROMO
MOL prvi na hrvatskim autocestama ponudio brze punjače za električna vozila
ZAGREB - Implementacijom MOL Plugee sustava hrvatski potrošači dobili su priliku koristiti brzo punjenje električnih vozila na autocestama koje povezuju Rijeku, Split i Zagreb.
Growww 2019.: Još su otvorene prijave za prestižni pripravnički program MOL-a
PROMO
Growww 2019.: Još su otvorene prijave za prestižni pripravnički program MOL-a
ZAGREB - MOL Grupa otvorila je natječaj novog ovogodišnjeg izdanja cijenjenog i višestruko nagrađenog pripravničkog programa Growww. 
Italija kaznila Facebook s deset milijuna eura zbog prodaje korisničkih podataka
KAZNA
Italija kaznila Facebook s deset milijuna eura zbog prodaje korisničkih podataka
RIM - Talijanska agencija za zaštitu konkurentnosti i tržišta u petak je priopćila da je izrekla dvije kazne Facebooku od 10 milijuna eura zbog prodaje podataka korisnika bez da je to nadzorno tijelo bilo o tome "korektno" obaviješteno.
Ukradeni osobni podaci više od 500 milijuna gostiju Marriotta
KRAĐA
Ukradeni osobni podaci više od 500 milijuna gostiju Marriotta
NEW YORK - Marriott International, najveći lanac hotela na svijetu, izvijestio je javnost o ogromnoj krađi osobnih podataka čak 500 milijuna svojih gostiju.
Googleu prijeti kazna od četiri milijarde dolara
KAZNA
Googleu prijeti kazna od četiri milijarde dolara
NEW YORK - Grupe potrošača iz sedam europskih zemlja podnijele su GDPR (Opća uredba o zaštiti podataka) pritužbe protiv Googlea, tj. njegovog sustava praćenja (Google tracking), prenosi Reuters.
HPB iz gubitka u neto dobit od 123,4 milijuna kuna
U PLUSU
HPB iz gubitka u neto dobit od 123,4 milijuna kuna
ZAGREB - Kupnja i dokapitalizacija Jadranske banke, profitabilno poslovanje te pokretanje programa transformacije za stvaranje novog HPB-a, spremnog za jačanje tržišne pozicije i dugoročni održiv rast obilježili su prvih devet mjeseci 2018. u Hrvatskoj poštanskoj banci.
Nova afera Milijana Brkića
OSOBNI PODACI
Nova afera Milijana Brkića
ZAGREB - Agencija za zaštitu osobnih podataka istražuje djelovanje inicijative “Srce ponosno” koju je, prema pisanju bosanskohercegovačkih medija, pokrenuo zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.
Demistificirajmo plastiku: materijal bez kojeg ne možemo
PLASTIKA
Demistificirajmo plastiku: materijal bez kojeg ne možemo
ZAGREB - Kada netko spomene naftu i njene derivate većinu će to istog trenutka asocirati na punjenje naših automobila. Malo tko će s druge strane pomisliti na plastiku koja je kao i benzin derivat sirove nafte.
Andrija je tipičan slučaj nedovoljne zaštite osobnih podataka
ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Andrija je tipičan slučaj nedovoljne zaštite osobnih podataka
PRIJE 115602 MIN
Otkazan ITB Berlin
LOŠE VIJESTI
Otkazan ITB Berlin
PRIJE 192582 MIN
Nova afera Milijana Brkića
OSOBNI PODACI
Nova afera Milijana Brkića
PRIJE 926328 MIN
<<  <  Strana 1 od 2 . Ukupno: 44.  >  >>
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE