GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žinić pobija da mu je država darovala kuću koju je prijavio kao darovanu

Žinić pobija da mu je država darovala kuću koju je prijavio kao darovanu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2021 / 21:53
Autor: SEEbiz
SISAK - Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izjavio je u nedjelju da mu država nije darovala kuću u kojoj živi od 1995. godine iako je u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom.

Na pitanje novinara Nove TV kako je u imovinskoj kartici naveo da je kuću dobio darovnim ugovorom, Žinić je kazao da ju je prijavio kao kuću u kojoj živi.

Pojasnio je i kako je predao zahtjev za darovanjem na koje ima pravo kao branitelj, te da je vjerovao da će mu biti darovana, ali da to danas to nije riješeno.

Nažalost, postupak je dosta opsežan i mijenjali su se propisi i zakoni, kazao je.

Župan Žinić je od 2016. suvlasnik roditeljske kuće u Marinbrodu, ali dio kuće u Marinbrodu nije naveo u imovinskoj kartici jer je, kaže, kasnije provedena kroz katastar i gruntovnicu.

"Dobio sam trećinu kuće u Marinbrodu i vjerojatno neću imati pravo na darovanje ove kuće. Također, supruga je naslijedila kuću u Glini od roditelja koja nije u stanju za stanovanje", kazao je.

Predmet se trenutno nalazi u Uredu državne uprave koji je od 1. siječnja 2020. pripojen županijama, a time je u nadležnosti samog župana, no Žinić ističe kako neće o odlučivati o svom predmetu. Za to, kaže, "postoje službe“, premda priznaje da je on "čelna osoba".

Na pitanje je li o tome razgovarao s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem te hoće li mu ta priča biti "uteg" za predstojeće lokalne izbore Žinić je rekao kako se čuju svaki dan oko problema na potresom pogođenom području ustvrdivši: "Naravno da smo i ovo dotaknuli, a ovo za sada je sve potpuno u redu i ja ne vidim da je bilo što tu sporno".

Foto: www.smz.hr

Tagovi: Ivo Žinić, Agencija za pravni promet nekretninama, Sisačko-moslavačka županija
PROČITAJ I OVO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE