GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Završeni radovi na obnovi Kockice

 Završeni radovi na obnovi Kockice
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2019 / 09:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Radovi na obnovi ovojnice zagrebačke Kockice su gotovi, sa zgrade su skinute skele i s novim prozorima i stolarijom nekadašnje sjedište bivšeg Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske vratilo je stari sjaj, piše u subotu Večernji list.

Prozori na zgradi poznatoj kao Kockica, u kojoj su smješteni Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo turizma, nisu mijenjani otkako je zgrada prema projektu Ivana Vitića sagrađena 1968. U obnovu zgrade krenulo se i jer je zgrada prokišnjavala, a polomljena prozorska stakla i betonske ploče na platou bili su prijetnja za prolaznike.

Kockica je zaštićena kao kulturno dobro, stoga je i nakon obnove morala imati izvorni izgled iz 1968.

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kažu da je prije obnove ovojnice zgrada imala energetski certifikat D, a sada je dobila energetski certifikat A. Objasnili su da je najveći problem Kockice bio nedostatak toplinske izolacije te loša hidroizolacija, zbog čega su se u uredima često mogle vidjeti kante u koje je curila i kapala voda.

Čelični elementi ovojnice i dvoslojno staklo zamijenjeni su aluminijskim profilima i troslojnim staklom, a sanirani su i betonski dijelovi pročelja zgrade te postavljena toplinska izolacija.

Radovi su započeli u lipnju, a izvodili su se pod konzervatorskim nadzorom zagrebačkoga Gradskog ureda za zaštitu spomenika kulture i prirode.

Ugovor za obnovu ovojnice Kockice nakon provedenog postupka javne nabave sklopljen je s tvrtkom Solium iz Osijeka, i to za 24,8 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 31,1 milijun kuna s PDV-om.

Nakon dovršetka obnove ovojnice u planu je sljedeće godine sanacija platoa ispred zgrade na sjevernoj strani, a procijenjena vrijednost tih radova je 7,5 milijuna kuna bez PDV-a. Zatim će se ići u obnovu asfaltnih površina oko zgrade koja je vrijedna još 2,5 milijuna kuna bez PDV-a, piše Večernji list.

Obnova Kockice počela je 2014. i od tada su obnovljeni i sanitarni čvorovi te zamijenjene vodovodne instalacije. Obnovljen je i sustav rasvjete te unaprijeđen sustava elektroenergetskog napajanja, piše Večernji list.

Tagovi: Kockica, Solium
PROČITAJ I OVO
Čačić: Radili smo prvorazredno, objekti su bez pukotina
TVRDNJE
Čačić: Radili smo prvorazredno, objekti su bez pukotina
VARAŽDIN - Varaždinski župan Radimir Čačić poručio je u petak kako je tvrtka iz grupacije u kojoj je on bio najveći pojedinačni dioničar sudjelovala u poslijeratnoj obnovi na području Sisačko-moslavačke županije, a objekti su prvorazredni i "bez pukotina".
Hrvatska i dalje iznad prosjeka EU-a po rastu cijena stambenih nekretnina
TREND
Hrvatska i dalje iznad prosjeka EU-a po rastu cijena stambenih nekretnina
ZAGREB - Hrvatska je i u trećem kvartalu 2020. godine bilježila rast cijena nekretnina na godišnjoj razini iznad prosjeka EU-a, ali je bila i među četiri zemlje u kojima su pale u odnosu na prethodno tromjesečje, prema izvješću Eurostata.
Objavljen popis tvrtki koje su radile na poratnoj obnovi Banije
OBNOVA
Objavljen popis tvrtki koje su radile na poratnoj obnovi Banije
ZAGREB - Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je popis projektanata i nadzora, popis izvođača radova te popis područnih nadzora i revidenata u poslijeratnoj obnovi.
Počinje izgradnja još dve stambene zgrade Belgrade Waterfronta
STANOVI
Počinje izgradnja još dve stambene zgrade Belgrade Waterfronta
BEOGRAD – Potpisivanjem ugovora o izgradnji, stambene zgrade BW Simfonija 1 i 2 dobile su danas glavnog izvođača radova – konzorcijum kompanija Roberts Construction i Millennium Team.
Slovački investitori kupuju Bjelolasicu
KUPNJA
Slovački investitori kupuju Bjelolasicu
ZAGREB - Gotovo sedam godina nakon otvaranja stečaja u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica i dvadesetak pokušaja njegove prodaje na pripadajućim natječajima, slovačka tvrtka Bioelektro Energy u postupku je kupnje centra za četiri milijuna i 578 tisuća kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE