GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zatvara se Spaladium Arena, o prodaji kroz nekoliko mjeseci

Zatvara se Spaladium Arena, o prodaji kroz nekoliko mjeseci
STEČAJEVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2022 / 17:16
Autor: SEEbiz / HRT
SPLIT - Sportski grad - Tvrtka posebnih namjena, koja upravlja Spaladium arenom, prestaje raditi jer nema naznaka da će grad zaustaviti ovrhu od 23 milijuna kuna, a o prodaji odlučivat će se za nekoliko mjeseci, rekla je srijedu na Trgovačkom sudu stečajna upraviteljica Natalija Mladineo.

Ovrha stiže 28. prosinca, a prema riječima Mladineo, grad se tijekom cijelog postupka nije javio kako bi se dogovorili o mogućem rješenju problema.

Na održanoj Skupštini vjerovnika svi su se danas složili s prijedlogom stečajne upraviteljice Mladineo koja je objasnila da Spaladium Areni neće staviti ključ u bravu 28. prosinca zbog njezine specifičnosti i složenosti tehnologije i kompliciranosti.

Riječ je o ovrsi vezanoj uz tražbine grada za komunualnu i vodnu naknadu.

- Pokušavamo učiniti sve da cijeli objekt zaštitimo od devastacije jer je nesporno da će - čim dvorana ostane bez struje i čuvanja jer sigurno da to ne možemo snositi ako imamo blokiran račun - ta imovina biti zapravo izložena devastaciji, rekla je Mladineo.

Odgovarajući na novinarski upit, rekla je da, prema procjenama iz 2015. godine, objekt, zemljište i tehnologija u Spaladium Areni vrijede oko 500 milijuna kuna.

- U Areni se od 28. prosinca neće održavati događaji, a o prodaji će odlučivati nakon nekoliko mjeseci, nakon što se sve operativne stvari završe, rekla je Mladineo.

- U ovakvim stečajnim postupcima s krajnjom likvidacijom troškovi i obveze komunalne naknade naplatit će se prilikom prodaje imovine stečajnog dužnika, jer tijekom cijelog stečajnog postupka nije bilo mogućnosti da se regularno naplaćuju, dodala je Mladineo.

- Grad Split zakonski je dužan postupati prema svim potraživanjima. Odluka o Spaladium Areni u potpunosti je u rukama Skupštine vjerovnika, priopćili su iz grada nakon današnjeg ročišta.

Tagovi: Spaladium Arena, Tvrtka posebnih namjena, Natalija Mladineo, Ivic Puljak, Dalekovod, Konstruktor, Institut IGH, Hrvatska elektroprivreda
PROČITAJ I OVO
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
PROJEKTI
Žužul krenuo u veliki projekt na Martinovki
ZAGREB - Bageri rade punom parom i konačno uklanjaju ruševine koje su desetljećima stajale na mjestu nekadašnje Geotehnike u Bednjanskoj ulici, na lokaciji pored Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
OBNOVA
King Cross ide u veliku rekonstrukciju
ZAGREB - Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
KVALITETA ŽIVOTA
Pametne kuće - kako funkcioniraju i hoće li postati standard u narednim godinama?
ANALIZA - Pametne kuće su postale sinonim za modernu tehnologiju koja transformira način na koji živimo.
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
RAST
Prodaja novih stanova i kuća u SAD-u zamjetno porasla u ožujku
WASHINGTON - Prodaja novih stanova i obiteljskih kuća u SAD-u porasla je u ožujku za 8,8 posto na godišnju prilagođenu razinu od 693.000 jedinica, objavilo je danas američko ministarstvo trgovine.
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova u veljači skočio 15 posto
ZAGREB - Obujam građevinskih radova u veljači je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 15 posto nego u istom mjesecu prošle godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE