GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zašto investitori sve češće ulažu u nekretnine na Voždovcu u Beogradu?

Zašto investitori sve češće ulažu u nekretnine na Voždovcu u Beogradu?
NEKRETNINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.12.2021 / 19:13
Autor: Aleksandar Čolić, Avokado
ANALIZA - Stanje nekretnina na tržištu u Beogradu svjedoči o tome da rešavanje stambenog pitanja kupci percipiraju kao kupovinu čitavog životnog stila.

Iskusni investitori su zato novoizgrađene stambene komplekse i kondominijume na Voždovcu prepoznali kao idealnu priliku za profitabilno ulaganje.

Ukoliko vas zanima šta je doprinelo porastu potražnje luksuznih stambenih kompleksa na Voždovcu u Beogradu i zašto mnogobrojni investitori procjenjuju takvo ulaganje profitabilnim - nastavite sa čitanjem ovog teksta.

Tržište nekretnina u Beogradu - zašto investitori nekretnine na Voždovcu prepoznaju kao unosne?

Tokom nekoliko prethodnih godina primjetna je transformacija osnovnih kriterijuma stranih i domaćih investitora za odabir nekretnine u Beogradu u koju će uložiti. Luksuzni stambeni kompleksi - poput kondominijuma na Voždovcu, sada su u centru njihove pažnje.

Tako je opština Voždovac tokom poslednjih godina potvrđena kao izuzetno atraktivna lokacija u gradu - kako za investitorska ulaganja, tako i za odabir stambenog prostora koji će obezbediti jedinstveni životni komfor.

Potražnja nekretnina na Voždovcu - šta Voždovac čini unosnim krajem grada?

Dok je čuveni “krug dvojke” - kao odrednica centra grada bogatog najrazličitijim sadržajem koji omogućava visoki komfor života, još uvek vrlo primamljiva lokacija, novoizgrađeni stambeni kompleksi na Voždovcu, iako van “srca grada”, tokom posljednjih nekoliko godina su jedni od najpoželjnijih izbora za rješavanje stambenog pitanja, pa i investitorska ulaganja.
Razlog tome je činjenica da odabir idealnog stambenog prostora ne podrazumijeva samo odabir prostora i odgovarajuće unutrašnjosti stana, već odabir čitavog životnog stila i stepena komfora istog.

Kupovinom stana, njegovi budući vlasnici “kupuju” i mogućnost za ispijanjem jutarnje kafe u bašti kafića koja je nadohvat ruke, sigurnost usled prijateljskog odnosa sa komšijama koji čine zajednicu, mogućnost za bezbrižnom romantičnom šetnjom posle posla u obližnjem uređenom parku i još mnogo toga.

Zato su novoizgrađeni stambeni kompleksi na Voždovcu, koncept koji odgovara svima koji tragaju za bezbrižnim, mirnim i kvalitetnim životom - daleko od gradske buke. Pa tako i, kada su ulaganja u gradnju i kupovina stanova u pitanju, stanje na tržištu nekretnina u Beogradu bilježi veliku potražnju za nekretninama na ovoj lokaciji.

Ulaganje u nekretninu na Voždovcu kao biznis - koliko investitori zarađuju na nekretninama u Beogradu?

Usled porasta potražnje za stambenim kompleksima na Voždovcu i stabilnog stanja na tržištu nekretnina u Beogradu, mnogi novi se odlučuju da na ulaganje u izgradnju nekretnine na Voždovcu kao biznisa radi izvora osnovnog ili dodatnog prihoda.

Zato se može činiti kako stambene zgrade i kompleksi kao da “niču” nekontrolisano, međutim stručnjaci tvrde da je izgradnja u skladu sa potražnjom i da se investitorima ulaganje izuzetno isplaćuje.

Precjenjuje se da se zarada investitora u nekretnine u Beogradu kreće od petsto evra po kvadratu, dok zarada po kvadratu dostiže cifru i veću od dvije hiljade evra. Zarada se razlikuje od atraktivnosti nekretnine - njenog kvaliteta, lokacije, opremljenosti, strukture, itd.

Kako na cijenu izgradnje koju investitori plaćaju utiče cena zemljišta, kao i drugi faktori koji su vezani za lokaciju - kupcima atraktivni stambeni kompleksi na Voždovcu su opravdano popularan izbor unosne investicione strategije investitora, jer su same cene izgradnje nepokretnosti iste gotovo na bilo kojoj lokaciji u Beogradu - i to od 550, pa do 800 evra po kvadratu.

Prosečna cijena kvadrata stana u Beogradu iznosi od oko 1500 evra, pri čemu na privlačnijim lokacijama ona može iznositi oko 2000 ili 2500 evra. Na osnovu cijene kvadrata se formira i profit investitora koji je u izgradnju nekretnine koja se prodaje uložio. Stručnjaci procjenjuju da je u proseku zarada investitora oko trideset procenata prodajne cijene nekretnine po kvadratu.

Stanje na tržištu nekretnina u opštini Voždovac - šta investitore očekuje?

Voždovac je jedna od najvećih opština u Beogradu, kao i najnaseljenijih. Naseljava je oko čak dvesta hiljada stanovnika, a sve više pojedinaca, parova i porodica je u potrazi za domom u nekom od stambenih kompleksa na ovom području.

Kako isplativost ulaganja u određenu nekretninu u Beogradu zavisi od potražnje za nekretninama na datoj lokaciji, Voždovac se danas može pohvaliti kvalitetnom ponudom nekretnina i stanova - investitorskim projektima koji su investitorima donijeli očekivanu zaradu.

Visoka potražnja za nekretninama na Voždovcu dovodi dalje ove opštine, zbog čega investitori nastavljaju da ulažu gradeći sve luksuznije nekretnine usljed velike konkurencije na tržištu. Stručnjaci očekuju stabilnost trenutnog stanja na tržištu nekretnina i dalji razvoj ove opštine.
Investiranje u izgradnju nekretnina stambenog tipa se smatra najsigurnijim vidom ulaganja u nekretnine u Beogradu. Tržište koje je odolelo svim izazovima tokom prethodnih godina učinilo je ovo interesovanje izuzetno atraktivnim, te tokom prethodnih godina dovelo do toga da se mnogi za temu zainteresuju.

Ukoliko ste baš vi jedni od njih, sigurno je bi trebalo da razmotrite opciju ulaganja u izgradnju nekretnine na opštini Voždovac ili pak aktivno pratite stanje na tržištu kada je reč o prodaji stanova na Voždovcu u Beogradu, koja zaista nudi mogućnosti za visok komfor životnog stila u glavnom gradu.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan i interesantan, kao i da smo uspeli da vam približimo trenutno stanje na tržištu nekretnina u Beogradu na jasan i koncizan način.

Tagovi: nekretnine, Voždovac, Beograd, tržište nekretnina, krug dvojke
PROČITAJ I OVO
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
GRAĐEVINA
Obujam građevinskih radova porastao osamnaesti mjesec za redom
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova bio je u studenome prošle godine 4,5 posto veći nego u istom mjesecu 2020. godine, dok je u odnosu na listopad lani manji za jedan posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
TVRDNJE
Frka Petešić o obnovi stana: Nisam tražio niti urgirao
ZAGREB - Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.
Stambeni objekti sve skuplji
TRENDOVI
Stambeni objekti sve skuplji
ZAGREB - Cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine bile su za devet posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
TREND
Cijene stambenih nekretnina u Europi snažno porasle u trećem tromjesečju 2021.
LUXEMBOURG/ZAGREB - Cijene stambenih nekretnina u EU i eurozoni porasle su u trećem kvartalu 2021. godine, najsnažnije u više od 15 godina, a u Hrvatskoj njihov je rast bio blizu europskog prosjeka, pokazalo je u petak izvješće Eurostata.
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
GRAĐEVINA
U studenom izdano 908 građevinskih dozvola, 6,7 posto više na godišnjoj razini
ZAGREB - U Hrvatskoj je u studenom 2021. izdano 908 građevinskih dozvola, što je 6,7 posto više nego u istom mjesecu 2020. godine, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE