GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrepčanima će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine

Zagrepčanima  će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2020 / 16:58
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak početak rada novoga gradskog sektora pri Uredu za prostorno uređenje i izgradnju koji će biti središnje mjesto za vođenje obnove i sanaciju šteta od potresa.

Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata danas će proraditi i raditi sljedećih pet do šest godina, rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

U taj sektor slijevat će se sve informacije, kvantificirati oštećenja, određivati stupanj oštećenja te način sanacije, dodao je i pozvao sve na strpljenje, solidarnost i zajedništvo.

Bandić je najavio i da će se u suradnji s Vladom donijeti novi zakonski okvir koji će omogućiti bržu i učinkovitiju sanaciju oštećenih zgrada.

Rovis: Građanima će se pomoći kroz građevinske kredite, građevinski fond ili zamjenske nekretnine

Ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba Ivica Rovis objasnio je da će se novim zakonom o sanaciji potresa u Zagrebu uvesti novi mehanizmi i instrumenti koji će omogućiti da se oštećeni objekti što prije saniraju i vrate u upotrebu.

Zakonom će se definirati i izvori financiranja, s jedne strane to će biti država, s druge strane Grad Zagreb, te sami građani i europski fondovi, rekao je Rovis.

Istaknuo je kako će Gradu Zagrebu prioritet biti obnova gradskih objekata koja će se financirati iz gradske blagajne.

Kad je riječ o privatnim objektima, dodao je, građanima će se pomoći ili kroz građevinske kredite ili građevinski fond ili zamjenskim nekretninama.

Pavičić-Vukičević: Stradalo 25 tisuća stambenih jedinica

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević izvijestila je kako je u zagrebačkom potresu stradalo između 20 i 25 tisuća stambenih jedinica, poslovnih prostora, obiteljskih kuća i objekata javne namjene.

U proteklih osam dana zagrebačke javne i dobrovoljne vatrogasne postaje imale su 1690 hitnih intervencija.

U Studenskom domu Cvjetnom naselju smještena su 433 korisnika, koji, osim toplog obroka i krova nad glavom, imaju i liječničku pomoć, pomoć socijalne službe i psihosocijalnu pomoć, rekla je Pavičić Vukičević.

Dodala je da je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba primio 6317 zahtjeva za propusnicama, a izdao je njih 4132.

Na novinarski upit o isplati uskrsnica u gradskim tvrtkama, Bandić je odgovorio kako je dao nalog da se one od 600 kuna "skinu svima" osim zdravstvenim djelatnicima i vatrogascima. Uskrsnice će biti uplaćene u Fond solidarnosti.

Tagovi: Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata, Milan Bandić, potres u Zagrebu, Ivica Rovis
PROČITAJ I OVO
Obujam građevinskih radova u kolovozu 3,4 posto veći nego lani
RAST
Obujam građevinskih radova u kolovozu 3,4 posto veći nego lani
ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova u kolovozu bio je 3,4 posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u odnosu na srpanj manji je za 0,1 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Horvat: Nekretnine u vlasništvu države u vlasništvo lokalne samouprave
PLANOVI
Horvat: Nekretnine u vlasništvu države u vlasništvo lokalne samouprave
SPLIT - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat najavio je u utorak na sastanku sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom da će se desetak nekretnina u toj županiji koje su u vlasništvu države dati jedinicama lokalne samouprave u njihovo vlasništvo.
Zaprimljen rekordni 4651 zahtjev za subvencionirane kredite
KREDITI
Zaprimljen rekordni 4651 zahtjev za subvencionirane kredite
ZAGREB - Završen je peti po redu krug prijava za subvencionirane stambene kredite na koji je zaprimljeno najviše zahtjeva do sad, njih 4651. Do sada je uz subvencije preko 13 000 mladih obitelji osiguralo sebi dom a u tim je obiteljima rođeno više od 2000 djece, priopćilo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.
Nova prodaja Centra Sava - ponuđen za 17,5 miliona evra
TENDERI
Nova prodaja Centra Sava - ponuđen za 17,5 miliona evra
BEOGRAD - Grad Beograd ponudio je ponovo na prodaju Centar "Sava" po početnoj ceni od 17,5 miliona evra. Prodaja javnim nadmetanjem zakazana je za 9. novembar.
Rast aktivnosti u graditeljstvu EU-a i eurozone
GRAĐEVINA
Rast aktivnosti u graditeljstvu EU-a i eurozone
BRUXELLES - Aktivnosti u građevinskom sektoru zemalja Europske unije i eurozone u kolovozu su porasle za više od 2 posto u odnosu na mjesec ranije, dok je na godišnjoj razini njihov pad usporio, pokazuju u ponedjeljak objavljene prve procjene Eurostata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE