GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb: Vrijednost narudžbi pala, a izvršenih građevinskih radova porasla

Zagreb: Vrijednost narudžbi pala, a izvršenih građevinskih radova porasla
TREND
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2021 / 09:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vrijednost novih građevinskih narudžbi u Zagrebu tijekom 2020. godine pala je za 17,5 posto u odnosu na 2019., a istovremeno je vrijednost izvršenih građevinskih radova porasla za 5,3 posto, pokazuju službeni podaci zagrebačke statistike.

Tijekom prošle godine vrijednost novih građevinskih narudžbi u Gradu Zagrebu iznosila je nešto više od sedam milijardi kuna, što je 17,5 posto manje u odnosu na godinu ranije, objavio je Ured za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba

Vrijednost novih narudžbi u četvrtom tromjesečju u odnosu na isto razdoblje 2019. pala je za 31,7 posto, na 1,82 milijarde kuna.

Najveći međugodišnji porast vrijednosti novih narudžaba u četvrtom tromjesečju ostvaren je u studenom, od 27 posto.

U posljednjem lanjskom kvartalu, od ukupne vrijednosti novih narudžbi 46 posto su bile narudžbe za građevinske radove na zgradama, a 54 posto za građevinske radove na ostalim građevinama.

U četvrtom tromjesečju 2020. vrijednost novih narudžbi građevinskih radova je pala za 8,5 posto u odnosu na treće tromjesečje.

Vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima u 2020. u odnosu na 2019., porasla je za 5,3 posto, na 6,1 milijardu kuna.

Prema vrstama građevina, najveća vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima ostvarena je na zgradama, 48,5 posto, te na prometnoj infrastrukturi (33,8 posto).

U četvrtom u odnosu na treće tromjesečje 2020. godine, vrijednost izvršenih radova s vlastitim radnicima porasla je za 10,2 posto, a u odnosu na četvrto tromjesečje 2019. godine porasla za 11,5 posto.

Tagovi: građevinski radovi, građevina, građevinski sektor, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Karići kupuju bivšu Miloševićevu vilu na Dedinju
VILA
Karići kupuju bivšu Miloševićevu vilu na Dedinju
BEOGRAD - Vila u Tolstojevoj ulici 33 na Dedinju, koja je nekada bila u vlasništvu bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, dobija novog vlasnika. Naime, nju od nekadašnjeg košarkaša Nikole Pekovića kupuje Zoran Karić, rođeni brat biznismena Bogoljuba i Dragomira Karića.
Ranilović: Obnova od potresa dugoročno će utjecati na tržište nekretnina
OBNOVA
Ranilović: Obnova od potresa dugoročno će utjecati na tržište nekretnina
ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora organizirala je prezentaciju o osnovama obnove zgrada nakon potresa za članice komorskog Udruženja poslovanja nekretninama na kojem su mogli čuti kako će proces sanacije zgrada utjecati na njihovu branšu.
U februaru u Srbiji izdato 6,8 posto više građevinskih dozvola
RAST
U februaru u Srbiji izdato 6,8 posto više građevinskih dozvola
BEOGRAD - U Srbiji je izdato 1 516 građevinskih dozvola u februaru 2021, što je za 6,8 posto više nego u istom mesecu prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku.
Ustavni sud poništio odluku o zamrzavanju stanarina u Berlinu
STANARINE
Ustavni sud poništio odluku o zamrzavanju stanarina u Berlinu
BERLIN - Njemački ustavni sud u Karlsruheu proglasio je prošlogodišnju odluku Senata grada-savezne pokrajine Berlina o zamrzavanju visine stanarina neustavnom, čime stotinama tisuća građana Berlina prijeti naknadno plaćanje razlike stanarina.
U veljači izdano 6,3 posto više građevinskih dozvola nego lani
DOZVOLE
U veljači izdano 6,3 posto više građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U veljači ove godine u Hrvatskoj je izdano 820 građevinskih dozvola što je 6,3 posto više u odnosu na isti mjesec 2020. godine, a u prva dva ovogodišnja mjeseca izdano ih je 1.586 ili devet posto više nego u istom razdoblju 2020., pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE