GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb više najtraženiji za najam stanova

Zagreb više najtraženiji za najam stanova
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2020 / 20:34
Autor: SEEbiz / Crozilla
ZAGREB - Zagrebački su stanovi na oglasniku Crozilla.com iz mjeseca u mjesec držali najviše pozicije na ljestvici potražnje, a kupovali su se za stanovanje, ali i kao investicija za davanje u dnevni ili mjesečni najam.

No, negativno ozračje uzrokovano „kombinacijom“ razornog potresa i korona virusa, utjecalo je i na potražnju za nekretninama, posebno za onima u središtu grada. Nakon dugo vremena, Zagreb je svrgnut s vrha ljestvice najtraženijih gradova za najam stanova. Pa je tako tijekom mjeseca svibnja na oglasniku Crozilla.com najveća potražnja za najmom stanova vladala u Rijeci. Nakon drugoplasiranog Zagreba, na trećem se mjestu nalazi Split, a slijede Zadar i Pula.

Stranim državljanima Zagreb je na prvom mjestu kada je riječ o potražnji za stanovima za prodaju, no za kućama i građevinskim zemljištima uglavnom tragaju na područjima uz more.

Najtraženiji grad za kupnju stanova, u svibnju je ipak bio Zagreb, a poseban naglasak stavljen je na novogradnju– što i nije neobično s obzirom da je nakon potresa interes za starijim nekretninama smanjen. Rijeka, Osijek, Pula, Split i Zadar gradovi su u kojima je nakon Zagreba, vladala najveća potražnja za stanovima.

Osim domaćih kupaca, za stanove u Hrvatskoj i dalje postoji i interes onih iz inozemstva, od kojih su u svibnju na oglasniku Crozilla.com najbrojniji bili oni iz BiH, Njemačke, Švicarske, Austrije i Slovenije. Strani su posjetitelji najveće zanimanje pokazivali za stanovima u Zagrebu, zatim Crikvenici, Opatiji, Puli i Poreču.

Kuće za prodaju u svibnju su se najviše pretraživale u Zagrebu i Osijeku, a slijede ih Rijeka, Poreč i Zadar. Potencijalni strani kupci zainteresirani za kuće koje se prodaju putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com uglavnom su dolazili iz Njemačke, Švicarske, Austrije i Slovenije, a najveći interes pokazali su za objektima u Poreču, na Viru, u Crikvenici, Zadru, na Krku i u Vodicama.

Karantena i izolacija u četiri zida potencijalnim su kupcima uvelike utjecali na izbor nekretnina koje traže, pa su nakon popuštanja epidemioloških mjera i povratka tržišta nekretnina „u funkciju“, sve traženija postala građevinska zemljišta koja su se u svibnju na oglasniku Crozilla.com pretraživala osjetno više no mjesec ranije ili u istom mjesecu lani.

Najveća potražnja za građevinskim zemljištima tijekom svibnja je vladala na području Zagreba, Poreča, Pule, Rijeke i Kaštela. Potencijalni strani kupci interes su pokazivali uglavnom za zemljištima na moru, a najčešći izbori na oglasniku Crozilla.com uglavnom su im bili Zadar, Poreč, Kaštela, Krk i Korčula.

Tagovi: tržište nekretnina, Rijeka, Zagreb, Zadar, otok Krk, najam stanova, kupnja stanova, stanovi
PROČITAJ I OVO
BiH: Oštar pad broja odobrenja za građenje
TREND
BiH: Oštar pad broja odobrenja za građenje
SARAJEVO - Sudeći prema broju izdatih dozvola za građenje u vrijeme korona krize, u Bosni i Hercegovini se u narednom periodu može očekivati smanjena aktivnost u građevinskom sektoru.
Dalmacija: Sve više iznajmljivača prodaje vile s bazenima jer ne mogu plaćati kredite
PONUDA JAČA OD POTRAŽNJE
Dalmacija: Sve više iznajmljivača prodaje vile s bazenima jer ne mogu plaćati kredite
SPLIT - Korona razdoblje koje, izgleda, još nije prestalo, znatno je utjecalo na tržište nekretnina pa se situacija okrenula gotovo preko noći.
Hrvatska iznad EU prosjeka po rastu cijena stambenih nekretnina
TREND
Hrvatska iznad EU prosjeka po rastu cijena stambenih nekretnina
ZAGREB - U Hrvatskoj su u prvom tromjesečju 2020. cijena stambenih nekretnina porasle 9,1 u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je snažniji rast od prosjeka Unije, pokazuju najnoviji podaci europskog statističkog ureda.
Španjolska produljuje mjere pomoći podstanarima i zaduženim građanima
POMOĆ
Španjolska produljuje mjere pomoći podstanarima i zaduženim građanima
MADRID - Španjolska vlada sprema se produljiti mjere kojima nastoji smanjiti financijski teret za podstanare i socijalno ugrožene kupce stambenih nekretnina u vrijeme koronakrize, rekli su vladini izvori za Reuters.
Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
PROJEKTI
Rastoder će obnoviti hotel Bellevue u parku Tivoli
LJUBLJANA - Tvrtka Rastoder priprema se za početak radova na rušenju u sklopu projekta obnove raspadnutog bivšeg hotela Bellevue na padini Šišenskog brda na rubu ljubljanskog parka Tivoli, rečeno je za STA.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE