GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb više najtraženiji za najam stanova

Zagreb više najtraženiji za najam stanova
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2020 / 20:34
Autor: SEEbiz / Crozilla
ZAGREB - Zagrebački su stanovi na oglasniku Crozilla.com iz mjeseca u mjesec držali najviše pozicije na ljestvici potražnje, a kupovali su se za stanovanje, ali i kao investicija za davanje u dnevni ili mjesečni najam.

No, negativno ozračje uzrokovano „kombinacijom“ razornog potresa i korona virusa, utjecalo je i na potražnju za nekretninama, posebno za onima u središtu grada. Nakon dugo vremena, Zagreb je svrgnut s vrha ljestvice najtraženijih gradova za najam stanova. Pa je tako tijekom mjeseca svibnja na oglasniku Crozilla.com najveća potražnja za najmom stanova vladala u Rijeci. Nakon drugoplasiranog Zagreba, na trećem se mjestu nalazi Split, a slijede Zadar i Pula.

Stranim državljanima Zagreb je na prvom mjestu kada je riječ o potražnji za stanovima za prodaju, no za kućama i građevinskim zemljištima uglavnom tragaju na područjima uz more.

Najtraženiji grad za kupnju stanova, u svibnju je ipak bio Zagreb, a poseban naglasak stavljen je na novogradnju– što i nije neobično s obzirom da je nakon potresa interes za starijim nekretninama smanjen. Rijeka, Osijek, Pula, Split i Zadar gradovi su u kojima je nakon Zagreba, vladala najveća potražnja za stanovima.

Osim domaćih kupaca, za stanove u Hrvatskoj i dalje postoji i interes onih iz inozemstva, od kojih su u svibnju na oglasniku Crozilla.com najbrojniji bili oni iz BiH, Njemačke, Švicarske, Austrije i Slovenije. Strani su posjetitelji najveće zanimanje pokazivali za stanovima u Zagrebu, zatim Crikvenici, Opatiji, Puli i Poreču.

Kuće za prodaju u svibnju su se najviše pretraživale u Zagrebu i Osijeku, a slijede ih Rijeka, Poreč i Zadar. Potencijalni strani kupci zainteresirani za kuće koje se prodaju putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com uglavnom su dolazili iz Njemačke, Švicarske, Austrije i Slovenije, a najveći interes pokazali su za objektima u Poreču, na Viru, u Crikvenici, Zadru, na Krku i u Vodicama.

Karantena i izolacija u četiri zida potencijalnim su kupcima uvelike utjecali na izbor nekretnina koje traže, pa su nakon popuštanja epidemioloških mjera i povratka tržišta nekretnina „u funkciju“, sve traženija postala građevinska zemljišta koja su se u svibnju na oglasniku Crozilla.com pretraživala osjetno više no mjesec ranije ili u istom mjesecu lani.

Najveća potražnja za građevinskim zemljištima tijekom svibnja je vladala na području Zagreba, Poreča, Pule, Rijeke i Kaštela. Potencijalni strani kupci interes su pokazivali uglavnom za zemljištima na moru, a najčešći izbori na oglasniku Crozilla.com uglavnom su im bili Zadar, Poreč, Kaštela, Krk i Korčula.

Tagovi: tržište nekretnina, Rijeka, Zagreb, Zadar, otok Krk, najam stanova, kupnja stanova, stanovi
PROČITAJ I OVO
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
HGK
Ranilović: Državne subvencije ipak utječu na rast cijene nekretnina
ZAGREB - Tržište nekretnina u Hrvatskoj u 2020. zadržalo je neke trendove započete u 2019. godini, ali su pandemija i potres bitno utjecali na dinamiku, a nekretnine su i dalje poželjna investicija u nestabilnim vremenima, istaknuto je na sjednici predsjedništva Udruženja poslovanja nekretninama.
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
TREND
Građevinski radovi porasli šesti uzastopni mjesec
ANALIZA - Prema posljednjim podacima DZS-a, uz stagnaciju na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova zabilježio je godišnju stopu rasta i u studenom, nastavivši trend godišnjeg rasta šesti mjesec zaredom.
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
CIGLANA
Nobilo otkriva što će se graditi kod ciglane na Črnomercu
ZAGREB - Nakon što su srušeni dimnjaci stare zagrebačke ciglane u javnosti se aktualiziralo pitanje sudbine tog zapuštenog prostora koji je nekad bio jedan od simbola Zagreba.
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
NAJVIŠI
Neboder u Varšavi postao najviši u EU
VARŠAVA - Varšavski toranj, neboder u središtu glavnog grada Poljske, postao je najviši u Europskoj uniji nakon postavljanja 80-metarske igle čime je ukupna visina zdanja premašila 310 metara, priopćio je u utorak projektant.
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
PROJEKTI
Prihvaćen prijedlog projekta Varteks kvart - urbana regeneracija
VARAŽDIN - Cilj realizacije ovog projekta je održati razvoj poslovanja Varteksa i očuvanje postojećih radnih mjesta, kao i poboljšanje standarda građana Varaždina na način da se nekretninski potencijal postojeće lokacije kroz proces urbane preobrazbe privede novim javnim namjenama i gospodarskim tipovima korištenja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE