GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb dobiva nove hotele

Zagreb dobiva nove hotele
HOTELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2023 / 10:26
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Turistička je godina, čini se, dobro počela. U prvom ovogodišnjem mjesecu turistički je promet u Hrvatskoj bio gotovo 40 posto veći nego lani. Ugostili smo oko 240 tisuća turista, od kojih je polovina boravila u hotelima, najviše u Istri i Zagrebu.

Naša metropola svoju će turističku ponudu obogatiti s nekoliko novih luksuznih hotela, čije otvaranje možemo očekivati na proljeće.

Zadivljujući pogled na zagrebačku katedralu pruža se s terase luksuznog Met Boutique hotela u samom središtu grada. Vrijedno ulaganje albanske tvrtke iz Tirane ubrzano se dovršava, a otvaranje se očekuje u proljeće.

- Ovo je rijetka interpolacija u centru grada, pristup hotelu je suvremena građevina, ultra moderna od same arhitekture, namještaja. Hotel je luksuzni gradski s 5 zvjezdica okrenut gostima, građanima, poslovnim ljudima, dosta je fokus i na umjetnička djela, naglasio je Lulzim Kabashi, Ivanišin Kabashi arhitektonski ured, piše HRT.

Jedinstven pogled na katedralu ima i prvi hrvatski Art hotel u izgradnji. Investicija od 20 milijuna eura pulske Arena Hospitality grupe u završnoj je fazi, a umjetnički hotel vrata bi trebao otvoriti u lipnju.

- Posebnost Art hotela je luksuzni lifestyle hotel koji je inspiriran umjetnošću, pa smo za ovu prigodu odabrali suradnju s jednim eminentnim hrvatskim umjetnikom čija će djela biti izložena u svim prostorima hotela, rekao je Tomislav Korošec, direktor Art hotel Zagreb.

Novo ruho dobiva i najviši zagrebački hotel - Panorama. Obnavlja ga prodorna Adris grupa koja u turističke investicije do 2025. ulaže 480 milijuna eura.

- Većina ulaganja odnosi se na obnovu zagrebačkih hotela Panorama i Westin te splitskog hotela Marjan. Radovi u hotelu Panorama su pri završetku i otvaramo ga u travnju, stoji u priopćenju Adris grupe.

I nekoć poznati Holiday Inn, u vlasništvu dubrovačkog poduzetnika, potpuno je promijenio vizuru i postao privlačan Grand hotel.

- Radi se o poslovnom hotelu u smjeru kongresnog turizma. Imamo četiri dvorane, wellness i spa od 800 kvadrata. Investicija je više od 15 milijuna eura i očekujemo dobro poslovanje, rekao je Vido Kristić, vlasnik Grand hotela Zagreb.

Zagrebački hoteli dugo se nisu obnavljali i ovo je svojevrsni "hotelski boom" koji će osvježiti turističku ponudu metropole koju na godinu posjeti oko milijun i pol turista. Gosti u Zagreb najčešće stižu avionom, a hoteli su im najprivlačniji.

- U posljednjih deset godina imamo trend da nam broj hotelskih postelja stagnira, ali njihova kvaliteta raste i to je dobro. Mi smo zemlja s najmanjim udjelom hotelskog smještaja među članicama EU-a i kad pogledamo nama greenfield investicije u hotelijerstvu jako nedostaju, istaknuo je Bernard Zenzerović, direktor Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske.

Samo uz snažniji zamah investicija i bržu obnovu Zagrebu možemo vratiti željeni turistički sjaj.

Tagovi: novi hoteli u Zagrebu, hotel Panorama, Adris Grupa, Maistra, Met Boutique Hotel, Lulzim Kabashi
PROČITAJ I OVO
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
TRENDOVI
U ožujku pala prodaja rabljenih stambenih nekretnina u SAD-u
WASHINGTON - Prodaja rabljenih stambenih nekretnina u Sjedinjenim Državama bila je 4,3 posto niža u ožujku nego u veljači, dosegnuvši godišnju prilagođenu razinu od 4,19 milijuna jedinica, izvijestilo je danas Nacionalno udruženje trgovaca nekretninama.
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE