GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za pola godine u nekretnine u Crnoj Gori uloženo 79 miliona eura

Za pola godine u nekretnine u Crnoj Gori uloženo 79 miliona eura
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2019 / 18:51
Autor: SEEbiz / RTCG
PODGORICA - Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih šest mjeseci ove godine iznosio je 374,7 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 147,4 miliona eura, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Neto priliv stranih direktnih investicija, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva u prvih šest mjeseci ove godine iznosila je 227,3 miliona eura, što je 48 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Takvo kretanje rezultat je povećanja vlasničkih ulaganja uz istovremeno manji odliv u poređenju sa prošlom godinom", navodi se u Biltenu.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlio 62,8 miliona eura, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 84,6 miliona.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 245,4 miliona eura, što čini 65,5 odsto ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 79,4 miliona eura, a u preduzeća i banke 166 miliona EUR.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 118,8 miliona eura ili 31,7 odsto ukupnog.

Tagovi: crnogorske nekretnine, tržište nekretnina, Centralna banka Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Opustjeli New York, sve više praznih stanova
ODLAZAK
Opustjeli New York, sve više praznih stanova
NEW YORK - New York je za mnoge bio prvo što su ugledali po dolasku u Novi svijet - puno ih nikad nije otišlo iz te jedinstvene metropole. Ali sad, u doba korone, mnogi odlaze. Gradski život više nije isti, a i stanovi su preskupi.
EK isplaćuje Hrvatskoj prvih 88,9 milijuna eura pomoći zbog potresa
POMOĆ
EK isplaćuje Hrvatskoj prvih 88,9 milijuna eura pomoći zbog potresa
BRUXELLES - Europska komisija najavila je prvu isplatu financijske pomoći Hrvatskoj od 88,9 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU-a, kao pomoć zbog šteta od potresa koji je 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu.
Pad aktivnosti na slovenskom tržištu nekretnina, dosta kupaca iz  Srbije
TREND
Pad aktivnosti na slovenskom tržištu nekretnina, dosta kupaca iz Srbije
LJUBLJANA - U razdoblju od 2017. do 2019. godine, kao i obično, među prvih pet najčešćih stranih kupaca stambenih nekretnina u Sloveniji bili su državljani susjednih zemalja, s izuzetkom Mađarske, te građani Njemačke i Srbije.
Pala vrednost izvedenih građevinskih radova u Srbiji u drugom kvartalu
TREND
Pala vrednost izvedenih građevinskih radova u Srbiji u drugom kvartalu
BEOGRAD - Prema podacima koji su prikupljeni u drugom kvartalu ove godine, vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije opala je za 2,6% u tekućim cenama, dok u stalnim cenama taj pad iznosi 0,8% u odnosu na drugi kvartal 2019. godine.
Arhitekti o slučaju Knežija: Gradnja ne bi trebala biti omogućena
STRUKA
Arhitekti o slučaju Knežija: Gradnja ne bi trebala biti omogućena
ZAGREB - Smatraju da je jasno vidljivo kako na prostoru gdje je predviđena nova gradnja ista ne bi trebala biti omogućena budući da to nije u skladu s duhom planskih odredbi GUP-a, temeljnog urbanističkog plana Grada Zagreba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE