GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u trećem kvartalu porasla 63,3 posto

Vrijednost izvršenih građevinskih radova u trećem kvartalu porasla 63,3 posto
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2022 / 09:32
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima u trećem ovogodišnjem tromjesečju veća je za 63,3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a vrijednost novih narudžbi porasla je za 9,6 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Građevinski radovi u trećem kvartalu ove godine ukupno su bili vrijedni 8,8 milijardi kuna, od čega se 6,1 milijarda odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 2,7 milijardi kuna na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u trećem tromjesečju iznosila je 9,9 milijardi kuna, od čega se 4,5 milijardi odnosi na zgrade, a 5,4 milijarde kuna na ostale građevine.

Gledajući samo radove obavljene s vlastitim radnicima, 64,7 posto izvedeno je na novogradnjama, a 35,3 posto su ostali radovi.

Istovremeno je 47,6 posto radova izvršeno na zgradama, a 52,4 posto na ostalim građevinama (prometna infrastruktura, cjevovodi, komunikacijski i energetski vodovi i sl.).

U devet mjeseci rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova i novih narudžbi

Podaci DZS-a o prvih devet mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani pokazuju da je vrijednost građevinskih radova koje su izvela poduzeća s 20 i više zaposlenih s vlastitim radnicima porasla za 10,1 posto, a vrijednost novih narudžbi za 24,3 posto.


Tako su građevinski radovi u prvih devet mjeseci ove godine bili ukupno vrijedni 25,3 milijarde kuna, od čega se 17,7 milijardi odnosi na radove izvedene s vlastitim radnicima, a 7,6 milijardi kuna na radove s podizvođačima.

Vrijednost novih narudžbi u prvih devet mjeseci iznosila je 24,1 milijardu kuna, od čega se 11,9 milijardi odnosi na zgrade, a 12,2 milijarde kuna na ostale građevine.

Tagovi: građevinski radovi, građevina, nekretnine
PROČITAJ I OVO
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
STEČAJNI SUDAC
Pala odluka: Spaladium Arena na prodaju
SPLIT - Spaladium Arena tražit će novog vlasnika, odlučio je stečajni sudac Vinko Vuković.
Najavljen novi krug stambenih subvencija
SUBVENCIJE
Najavljen novi krug stambenih subvencija
ZAGREB - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) objavila je u srijedu hodogram za novi krug prijava za subvencionirane stambene kredite, po kojem je objava javnog poziva za dostavu ponuda banaka planirana za sredinu veljače, dok bi APN zahtjeve građana trebao zaprimati od 20. ožujka.
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
STANOVI
Ogromno poskupljenje stanova u Puli
PULA - Potpuno namješten stan u potkrovlju austrougarske zgrade od 48,57 četvornih metara na Stoji prodaje se za 135.000 eura. Znači, kvadrat stana na Stoji košta 2.779 eura.
Uzletjele cijene stanova za najam u njemačkim gradovima
NAJAM
Uzletjele cijene stanova za najam u njemačkim gradovima
BERLIN - Godinama su cijene stanova rasle brže od cijena najma, no kraj ere jeftinih kredita i građevinskog materijala preokrenuo je trend. Prema jednoj studiji, ruralna područja su iznimka.
Šapić nije prijavio kupovinu vile u trstu
VILA
Šapić nije prijavio kupovinu vile u trstu
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić kupio je 2018. godine vilu u Trstu vrednu 820.000 evra, a prekršio je zakon jer to nije prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije, otkrivaju BIRN i nedeljnik Vreme.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE